Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck i en Dodge Intrepid

Alla vill bättre hantering och gas körsträcka när de kör där de behöver gå. Ett bra sätt att se till att dessa saker är att hålla trycket i däcken på din Dodge Intrepid på den rekommenderade nivån. Lyckligtvis kontrollera detta är ett enkelt gör-det-själv uppgiften. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Få en mätare däcktryck. En mätare kan hittas i bildelar butiker och många varuhus. Bestäm mellan en med en ratt eller ett tryck pinne. Det finns även mätare som helt enkelt kommer att berätta trycket högt.
2

Cool dina däck genom att inte köra. Friktion från kontakt med vägen kommer att värma luften i dina däck och artificiellt höja resultaten. För bästa resultat bör du vänta tills morgonen att kontrollera däcken innan du går ut. Addera 3

Skruva ventilskaftet caps från alla dina däck. Du vill hålla dem på en säker plats, eftersom de har ett sätt att försvinna.
4

Skjut övertryck däcktryck på ventilspindlarna för alla dina däck för att få trycket läsning. Om du tar ner numret när du hör ett väsande ljud, blir resultatet inte korrekt eftersom du inte trycka på mätaren tillräckligt hårt eller på rätt rakt på vinkel. Du bör också skriva siffrorna ner och hålla reda på vilket däck har vilket tryck i fall du har att lägga till eller ta bort luft från någon av dem.
5

Se resultaten falla i linje med tillverkarens rekommenderat tryck. Detta kan hittas på en etikett på förarsidans dörr. Dodge rekommenderar däcktryck Intrepid att vara mellan 26 och 34 psi. De 2004 Dodge Intrepid ES levereras med däck dimensionerade P225/40ZR18/RF 92Y, medan den 2004 Dodge Intrepid SXT har däck betygsatt vid P225/60R16 97T. Den "P" betyder att däcket är avsett för personbil användning. Den "225" är bredden på däcket i millimeter. Den "92Y" betyder att varje däck kommer att kunna stödja £ 1389., Och "97Y" betyder varje däck kan stödja 1609 £. Detta betyder att du bör fördela vikten lasten i bilen jämt. Om du överskrider denna gräns på någon av dina däck, kan du uppleva sämre prestanda eller ens fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100869.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.