Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man kalibrerar en Coats 1001 Tire Balancer

Efter balansera däck efter däck, förr eller senare, är något däck maskin kommer att förlora sin kalibrering. För att spara pengar för ditt garage som du skulle spendera ringa i en maskin tekniker, kan du utföra kalibreringen själv med objekt som du har i din egen butik. Saker du behöver
Hjulvikten hammare
Stål fälg och däck
Vikter
Visa fler instruktioner
1

montera en standard 14-av-6- tums stål fälg och däck på berså av Coats balans maskinen. Om det finns några vikter på fälgen, ta bort dem innan du startar kalibreringen.
2

Använda reglagen på frontpanelen, anger fälgbredd, distans och däckstorlek i maskinen.

3

Använda "Fine Balance" alternativet på maskinen, och hålla ner knappen "Start" hela tiden, balansera däck förrän 0.00 vikt har uppnåtts på båda sidor.

4

Använda reglagen på framsidan av maskinen, justera fälgstorlek att läsa 10,5. Om det inte finns någon annan att läsa på displayen, upprepar du föregående steg i "Fine Balance."
5

När hjulet nollställs på maskinen läsningar, returnera fälgstorlek till 14 inches.

6

Använda hjulet vikt hammare, pund på ett 4,0-oz. vikt på utsidan fälgen och snurra däcket. Läsningen bör inte vara mer än 0,1 oz. i endera riktningen.
7

Om kalibrering processen har utförts korrekt för utsidan av fälgen, kommer den gröna lampan för den yttre kanten av fälgen lyser när 4,0-oz. Vikten är på 6:00 position på berså av balansblock.
8

bort 4,0-oz. vikt från ytterkanten och upprepa proceduren på insidan fälgen. På grund av störningar, 0,2 oz. av skillnaden kan ses på den motsatta sidan av fälgen du kalibrerar. Detta är normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100940.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.