Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att montera och demontera en däck

En bilens däck är den enda förbindelsen mellan bilen och vägen passerar under den. Dessa däck måste bytas regelbundet för rutin eller oförutsedda underhåll. Om denna förändring måste ske snabbt eller på en avlägsen plats, kan däcken vara manuellt monteras eller demonteras. Däck butiker och många verkstäder har sofistikerade verktyg och maskiner för att montera och demontera däck från hjulen. Medan manuellt monterade eller demontering däcken kan spara tid och pengar, borde det inte vara en ersättning för professionell underhåll och balansering. Med inget annat alternativ, dock kommer den manuella metoden att uppnå säkra, effektiva resultat. Saker du behöver
Crowbar eller däck järn
Bead breaker eller däck sked sälja Grease eller olja
Tryckluft källkodspaketet ventilkärnan Remover Review kartongbit
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
Montering
1

Applicera ett tunt lager smörjfett, olja eller såpa till pärlan - spåret på insidan av däckets sidovägg - - att bidra till att uppnå en framgångsrik vulstförsegling
2

Placera en bit kartong på marken för att skydda hjulet och ställ hjulet på toppen av det.. Placera däcket på hjulet så pärlan stödjer däcket ovanpå hjulet.
3

Force botten pärlan runt hjulet genom att placera knäna på däcket och sedan trycka ner den motsatta sida. Det kommer att ta en hel del kraft. Var försiktig så att däcket och vulst inte skadas när du arbetar den på hjulet.
4

Sticka den andra pärlan över fälgen med ett däck järn, kofot, eller annan stark, platt, tråkig bit av metall. Placera änden av verktyget över däckvulsten och skjut den nedåt tills den griper den inre fälgen. Väl inställd, använd din kroppsvikt och verktyget som en hävstång för att lindra pärlan runt hjulet.
5

Förflytta verktyget runt fälgen för att ställa hela pärlan. Försök att undvika att ta bort verktyget från däcket som laddringsaggregatet på delvis som pärla kan oavsiktligt skada pärlan.
6

Applicera mer smörjmedel pärlorna och börjar sakta fylla däcket med luft. Bli inte otålig och försök att vädra däcket snabbt. Däcket kan göra knäppande ljud när den fylls.
7

Övervaka däcksidan samtidigt fylla däcket med luft. När den övre sidoväggen börjar ta form, börjar noga toppen pärla och sluta fylla däcket när den översta pärlan är ca 75 procent sittande. Om toppen inte själva sätet från denna punkt, långsamt tillsätta små mängder luft tills det sitter.
8

Fyll däcket till dess rekommenderade tryck när kulan är acceptabelt sitter.


Demontering
9

Ta av locket från ventilen och avlägsna ventilen kärna med en remover ventil kärna. Skruva remover på spindeln använd sedan slutet av plockaren att förstå och skruva bort kärnan från stammen.
10

Fastställa däcksenhet platt på marken och bryta pärlan från hjulet med hjälp av en pärla brytare eller däck sked. Beroende på däcket, kan detta steg ta en stor insats.
11

Arbete pärlan fri från kanten med hjälp av kofot eller däck järn.
12

Vänd däcket över, och lyfta bort den andra vulsten, men fungerar inte vulsten fri från fälgen. Istället hålla den fri pärlan runt hjulet och vända på däcket igen.
13

Lyft däcket och jobba botten pärlan över den övre kanten av däcket. När det är gratis, kommer däcket demonteras från hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101063.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.