Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vet man att köpa nya däck

Underhåll dina däck är en viktig aspekt av fordonets ägare, och att veta när du ska köpa nya däck kan vara svårt. Genom att lära sig att bedöma tillståndet för dina däck, kommer du minska risken för utblåsning, vattenplaning och minskad dragkraft när du är på resande fot. Instruktioner
1

Undersök däcksidorna för varje däck. De ska vara fria från sprickor, bulor och andra tecken på skador. Om däcksidan visar tecken på skador, byt däck eller däck omedelbart. Annars skulle de blåsa ut när du kör, utgör en säkerhetsrisk för dig och andra förare.
2

Kontrollera alla ytor för varje däck för ojämnt slitage. Flytta bilen för att kontrollera områden som är i kontakt med marken för en grundlig inspektion. Addera 3

Kontrollera din mönsterdjup. Om du är osäker på om du har tillräckligt med trampa, använd en fjärdedel för att mäta mönsterdjup. Placera kvartalet i slitbanan med George Washingtons huvud upp och ner i 3 olika lägen. Kontrollera en tum från insidan av däcket, en tum från utsidan och i mitten av slitbanan. Om alla Washingtons huvud är synlig från någon av dessa checkpoints, är det dags att byta däcken.
4

Kontrollera slitbaneförslitning staplar som går horisontellt över däcket, även om dina däck klarar kvartalet testet . Om slitbaneförslitning staplarna är platta med ytan på dina däck, byta dina däck.
5

Kontrollera lufttrycket regelbundet. Om dina däck inte upprätthålla trycket, det är en långsam läcka i däcket och det behöver bytas.
6

köpa nya däck om dina befintliga har punkterats. Vissa punkteringar kan repareras med en patch, men i vissa fall ersättning kan vara ett bättre alternativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100999.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.