Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Rekommenderade däckrotation Intervaller

Fordonsdäck behöver så mycket underhåll uppmärksamhet som resten av fordonet. Obevakad däck underhåll kan leda till felaktig däckslitage vilket leder till mer frekvent däckbyte. Felaktig däckslitage kan påverka väg buller och säkerhetsfrågor såsom otillfredsställande hantering, bromsning, eller dragkraft, speciellt i våta eller hala förhållanden. Tire rotation ger dina däck en längre livslängd och gör att du kan följa andra underhållsåtgärder gäller vanliga med ojämnt däckslitage, såsom hjulinställning, suspension eller boll ledproblem. Däcktryck och hjul balansering bör också ske vid varje rotation intervall. Kontrollera din manual fordonsunderhåll för rekommenderade mönster däck rotation och intervaller, men rekommendationerna varierar med enskilda fordon och däck val. Rotation Interval
Rotera 4WD däcken var 4000 miles. p Om ditt fordon handboken är inte tillgänglig för referens, bör du rotera däcken var 5.000 till 7.500 miles. Kom ihåg att din däckrotation genom att matcha rotationen med dina regelbundna oljebyten. Om du byta olja varje 3000 miles, däcken roterar vartannat oljebyte. Däck slits annorlunda på 4WD och AWD fordon och behöver rotation vid 4000-mil intervall på dessa fordon.
Rotationsmönster
Rotation mönster ger längre livslängd på däcken.

De flesta fordon har samma storlek däck på alla fyra hörn av fordonet. Tre kors rotation mönster är vanligt att denna majoritet av fordonen. Den främre kors mönster för främre fordon fyrhjulsdrift och den bakre korset mönstret är för bakhjulsdrift och 4WD fordon. I den främre kors rotation bakdäcken framåt och över till den motsatta sidan av fordonet, medan framdäcken hoppa tillbaka och inte växlar fordonets sidor. I den bakre korset rotation framdäcken flytta tillbaka och över till den motsatta sidan av fordonet, medan de bakre däcken gå rakt fram och inte växlar fordonets sidor.

Alternativa X mönster kan användas med fram- hjul, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrivna fordon driv-och med detta mönster framdäcken korsa över till motsatta sidan av fordonet och flytta till den bakre och de bakre däcken korsa över till motsatta sidan av fordonet och flytta till den främre . Om införliva en full storlek reservdäck i någon rotation, placera reservdäcket i bakre passagerar position och däck som skulle ha vridits kommer det nu att bli den nya reservdelar.
Typ av Däck
Snow stud vinterdäck endast rotera i sidled inte monteras på 4WD fordon.

Beroende på vilken typ av däck, två ytterligare mönster väntar nu på hög prestanda och trendiga däck. Rotation från sida till sida är avsedd för däck som är icke riktat och är en annan storlek från framaxeln, jämfört med bakaxeln. Icke riktade däcken kan snurra i endera riktningen. Snö dubbdäck är icke riktade däck, men måste förbli där de ska drivas av en axel för att korrekt utföra. Dubbdäck får endast rotera i sidled inte är monterad på en 4WD. Framifrån och bakåt rotationer är för däck eller hjul som bara kan snurra i en riktning men är samma storlek från framsidan till baksidan. Directional däck måste vara på samma sida av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101957.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.