Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man mäter bil fälgar

Det enklaste mätningen att tänka på när man köper nya fälgar till din bil är original utrustning eller stock fälgar. Detta skulle vara fallet om du ville bara köpa snö fälgar till dina vinterdäck. Men om du vill anpassa din resa och överskrider gränserna, finns det några mätningar som du kommer att vilja överväga. Det första du bör göra är att bestämma vad du vill att det ska se ut och sedan ringa en bensinstation eller din statens DMV för att avgöra vilka lagar eller förordningar är på plats som kan hindra dig från att lagligen utföra din önskan. När det är uppklarat, fortsätt sedan med följande information. Varje däckverkstad eller delar butiker som säljer bil fälgar kommer att kunna hjälpa dig med frågor du har och riktiga mätningar liksom. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

att mäta diametern på däcket, med andra ord, vilken storlek däck du letar efter, du skulle mäta insidan av kransen över använda en innerdiameter behandlingen. Den faktiska behandlingen skulle vara där botten hos vulsten av däcket sitter, men det är svårt att mäta med tanke på åsen på baksidan av fälgen förbjuder detta. Vulsten ås hos en fälg är ungefär 3/4 av en tum. Om du mäter innerdiametern på fälgen, du kommer att få ett ganska exakt läsning för stålhjul och du kan lägga till ca 1/2 tum för tjockare aluminiumfälgar. Det är säkert att säga att även om lastbilar och stadsjeepar du kan placera en större storlek däck på dem, till exempel att flytta upp från en 15-tums däck till en 16-tums däck, du kommer att bli mycket mer begränsad genom att försöka göra att med en bil som kommer att ha mindre tolerant hjulhus rum. Så om 15-tums däck kom med bil och du bara vill ha en bredare fälg, det kommer fortfarande att vara en 15-tums diameter däck som kommer att passa den nya fälgen oavsett vad mätningen är. Det är inte ovanligt att se diametermätningar motsäger den faktiska storleken på det däck som passar den med en halv tum till en tum i endera riktningen. Mest alla fälgar har sin mätning stämplas eller kastas i kanten på baksidan.
2

Mät bredden på däcket genom att placera måttbandet på insidan pärlan läppen och över till den motsatta inuti pärlan läpp. Så om det mätte 7 inches och diametern var 15 inches, skulle det vara en 15-av-7-tums fälg.
3

Mät bultmönster i fälgen. Det är där kanten dimensionering börjar bli lite knepigt. Det första du vill jämföra är hur många muttrarna eller nitar är på din bil och sedan hur många är på fälgen. Om siffrorna matchen, betyder det inte nödvändigtvis betyda bultmönster passar. Mätning navet i fälgen (hålet i mitten), hur många bulthål i fälgen, och sedan hur många inches isär bulthålen är från varandra är hur man ska uppnå en korrekt bult mätning hålbild. Ta måttband och placera den på kanten av insidan av en bult hål och sedan mäta över till den yttersta motsatsen bulthålet till insidan av det hålet. Låt oss säga att det var 4 1/2 inches. Hittills i kanten skulle vara en 15x7x4.5. Även bulthål siffror mäts från en bult hål till motsatsen ett och udda bulthål mäts till längst en väg över på liten vinkel.
4

nästa mätning att tänka på är den backstegning mätning av fälgen. Detta är avståndet av ansiktet av hjulet till den inre kanten av hjulet, som bestämmer clearance. Du kommer att mäta backsteg genom att köra en rak kant över kantvulsten, släpp en annan linjal ner till hjulet ansiktet och mäta det avståndet. Denna mätning skulle vara din backsteg.
5

sista mätningen att överväga är offset på fälgen. Detta avgör var fälgen sitter mot navet i fordonet och hur långt det kommer att sticka ut i infälld medan skruvas fast. Det finns tre förskjutna positioner och de kommer att avgöra hur hjulet och däcket skall sitta på fordonet när säkrad. En positiv förskjutning kommer att ha en djupare träffyta på fälgen och förlänga däcket utåt från fordonet. Överväganden med en positiv offset är huruvida statens lagar tillåter ett däck att passera hjulet väl av fordonet eller inte, och om så är fallet, men hur mycket. En negativ offset har en grundare ansikte och sits däcket och fälgen djupare in i hjulhuset. Överväganden med en negativ offset är om fälgen eller däcket ordentligt kommer att passa över oket och inte medföra skador på fjädringskomponenter eller skaver mot insidan av hjulhuset, speciellt när man svänger. En nolla offset är ansiktet av fälgen perfekt centrerad i mitten av fälgen bredd. Överväganden med detta alternativ är endast jämförelse med din stock fälg, vilket kan ha en positiv eller negativ offset, och hur det kommer att manipulera det nya däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100951.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.