Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter ett däck på en Kia Rondo

Alla hatar att ha en punktering. Det är farligt för fordonets passagerare och fordon. Detta är inte annorlunda för Kia Rondo. Den Kia Rondo kan skadas genom att köra med en punktering, vilket kan orsaka att fordonet väja farligt. Förutom oro för säkerheten när man byter ett däck, känner många människor inte exakt vad de behöver göra för att för att byta däck på en Kia Rondo. Lyckligtvis Kia Rondo kommer ofta med alla de tillbehör som behövs för att hantera detta potentiellt farlig situation på ett säkert sätt. Saker du behöver
Heavy tegel
Bil jack
Reservdäck
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Dra fordonet över till en säker området. Flytta Kia Rondo i en parkeringsplats eller en tom väg. Om det inte finns någon lättillgänglig parkeringsplats eller tom väg i närheten av, dra bilen över så långt ut i trafiken som möjligt för att ge bästa skydd från andra fordon.
2

Avlägsna domkraften från Kia Rondo och ställning domkraften enligt instruktionerna på uttaget.
3

Blockera hjulen på fordonet genom att placera tunga tegel under ett däck på fordonet. Börja att höja fordonet med domkraft, är noga med att inte lyfta fordonet helt från marken. Domkraften ska stödja Kia Rondo, men däcket byts bör fortfarande vara i kontakt med marken. Detta gör det lättare att ta bort muttrarna som håller däcket på.
4

bort navkapseln av Kia Rondo däck som är behov av ersättning. Dessa bör helt enkelt knäppa av med lite motstånd. Om svårigheter uppstår när du tar bort dessa, använd änden av nyckeln som en kofot och pop navkapsel off. Detta kommer att utsätta de skruvar och muttrar som håller däcket på bilen.
5

Lossa muttrarna till det skadade däcket. Detta kan vara svårt eftersom nötterna tillämpas ofta med professionell utrustning, snarare än handen åtdragna. Du kan behöva använda våld eller din kroppsvikt för att ta bort muttrarna. Med däcket vilar på marken hjälper denna process eftersom däcket inte kan rotera med den kraft, och alla av trycket placeras på muttrarna snarare än bortkastade tryck vrida däcket.
6

Höj Kia rondo högre, tar all avlasta däcken som behöver bytas ut. När fordonet lyfts, ta bort muttrarna helt, vilket möjliggör däcket som ska avlägsnas. När det skadade däcket tas bort, ersätta det med ett nytt eller reservdäck. Nötterna kan sedan bytas ut, men inte åt på denna punkt.
7

Sänk Kia Rondo tillbaka till marken och dra åt muttrarna så mycket som möjligt. Detta bör göras i ett kors mönster. Dra inte åt bultarna ena sidan och sedan den andra, eller alla i en rad. Detta mönster skulle kunna resultera i ett däck som är ur balans och benägna att bryta axeln. Ett kors mönster innebär att dra en och sedan dra åt en som är en korsning från den första. Detta säkerställer en jämn däck inställning.
8

tillbaka domkraften och skiftnyckel i Kia Rondo. Den skadat däck kan också placeras i Rondo. Om däcket inte är allvarligt skadad, kan reparationer göras för ett anständigt pris. Om däcket är unrepairable, kan ett däck expert avyttra däcket för en liten avgift eller gratis beroende på var du går. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101161.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.