Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vilka är orsakerna till Tire Pressure Loss?

Däck förlorar trycket gradvis över tiden. Underinflated däck kan minska ett fordons gas körsträcka och hantering och däckens livslängd. Eftersom däcktryck påverkar säkerhet och prestanda för din bil, kontrollera bilens däcktryck med en noggrann ringtryckmätaren minst en gång i månaden, råder SaferCar.gov, en webbplats som upprätthålls av US Department of Transportation. Visuellt kontrollera lufttrycket i däcken är inte tillräckligt. PERMETATIONSTIDER

Däck förlorar en liten mängd luft på en daglig basis genom processen genomträngning. Den utomhus temperaturen påverkar permeationshastigheten. Drivers.com påstår att däcken förlorar cirka 1 till 2 kg. av luft varje månad under kallare månader. Under de varmare månaderna, däcken tappar luft i en snabbare takt.
Impact

När ett fordonsdäck träffar en trottoarkant eller annat styvt föremål, kan konsekvenserna medföra att däcket förlora tryck. Att köra över gropar eller vägbulor kan också orsaka däck att förlora luft plötsligt. Kontrollera däcktrycket så snart som möjligt när bilens däck drabbas av någon form av påverkan. Visuellt kontrollera däcken för eventuella skador.
Punkteringar

spikar, skruvar och andra vassa föremål kan skapa en mindre punktering på ett däck, får det att förlora trycket långsamt. Inspektera dina däck regelbundet för att kontrollera om inbäddade objekt som kan skapa en långsam läcka. Om du märker att ett däck plötsligt vibrerar eller att bilen drar åt ena sidan, eller om du hör ett tickande ljud som kommer från ett däck, kan detta tyda på att ett föremål har blivit inbäddad i ett av bilens däck. Ta bilen till en däckhandlare så snart som möjligt för att inspektera och eventuellt reparera eller byta ut däcket.
Temperatur och Förändringar Altitude

en plötslig minskning i temperatur kommer att orsaka en droppe i däcktryck. För varje 10 grader Fahrenheit temperaturen sjunker, däck förlorar 1 till 2 kg. av luft. Större förändringar i höjden påverkar även bilens däcktryck. När du reser från en hög höjd plats till en betydligt lägre höjd är lufttrycket försvinner, enligt Tire Rack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101857.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.