Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Porsche Wheel åtdragningsmoment specifikation

Mest Porsches använder en omvänd klack. Tappen faktiskt trådar in i rotorn, i motsats till en mutter gängning på bultar monterade på rotorn. Vissa Porsche gör använda standard klacken och mutter setup. Du bör alltid använda rätt verktyg för demontering och montering av hjulen på fordonet för att förhindra eventuella skador på rotorer och hjul. Rätt åtdragningsmoment för bultarna är viktigt. Lug Torque

Alla Porsche modeller använder samma moment för hjulbultarna. Klackarna måste dras åt till 95 fot-pounds av tryck. Med hjälp av en momentnyckel ska se till att skruvarna inte alltför åtdragna. Det fordon som använder nav-centric fälgar, som centrera fälgen på navet. Du kan vridmoment nav-centrerad fälgar medan fordonet är i luften eller på marken. Bultarna är avsmalnande, vilket möjliggör en fast passning i hjulet.
Wheel Installation Tips

Installera hjulet kan vara svårt eftersom fordonet inte har monterat klackar. Det bästa sättet att installera hjulen är att engagera bromsen. Har någon steg på bromsen. Höj däcket så att centrum navet på rotorn fångar centrumhålet på fälgen. Tryck däcket mot rotorn, och sakta snurra hjulet. Du kommer att se hålen i rotorn snabbt, och att kunna sätta in klackarna på rätt sätt. Dra åt alla klackarna. Mest Porsches använder speciella fästen på bultar och skruva isär klackarna. Använd verktyget för att säkert dra öronen innan åtdragning dem.
Rätt moment Mönster

flesta Porsches använder en fem-lug setup. För att korrekt vridmoment ett hjul, bör du ansöka vridmomentet medan hjulet är i luften och när någon trycker på bromsen. Fäst specialverktyg för att chefen för momentnyckel, efter att du har hand skärpt klackarna. Sakta dra den första bulten tills den klickar momentnyckel. Dra åt skruven motsatt den första, och fortsätta i ett stjärnmönster. Stjärnan Mönstret ser hjulet sitter ordentligt på navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101732.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.