Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vinterdäck Vs. Slirskydd

Däck specifikt skapade för vinterkörning är allmänt känd som vinterdäck. De är formulerade för att få bättre grepp i kalla temperaturer än vanliga däck och fungerar bättre i snö, is eller slask. Slirskydd är bokstavligen kedjor som går runt dina däck för att ge maximal dragkraft i extrema snö och is förhållanden. När man använder vinterdäck
p Om du bor i ett kallt, snöigt klimat, kan din lokala bensinstation råda dig om du behöver vinterdäck. Vanligtvis kommer du att ha dem på din bil från senhösten fram till våren, då hotet om snön har passerat. Addera När man använder snökedjor

Du är mest sannolikt att behöva slirskydd vid körning i fjällterräng i mycket snöiga förhållanden. Du använder inte slirskydd på vinterdäck.
Hur veta om du får ett vinterdäck

US Rubber Manufacturers Association och gummi Association of Canada har kommit överens om en logotyp som är en snöflinga inuti ett berg för att indikera vinterdäck har gått en standard dragning test.
Vinterdäck gå på alla fyra hjulen

Det är nödvändigt att sätta vinterdäck på alla fyra hjulen för att upprätthålla god dragkraft och användning av låsningsfria bromsar.
Chain Lagar

När förhållandena är mycket dåliga, en kedja lag kan vara i kraft. Detta gäller oftast bara för kommersiella fordon, som lastbilar, beordrat att de måste kedjan fram för att köra lagligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101167.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.