Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du läser Datum däckproduktion på sidoväggen

Sedan 2000 har däckproduktion datum följt en enhetlig kod som regleras av US Department of Transportation. Denna kod gäller för samtliga däck, inklusive dem på bilar, lastbilar och fritidsfordon. Att lära sig att läsa det datum däckproduktion är viktigt, på grund av den begränsade hållbarheten på däck. Däck är inte som fina viner, de ålder inte väl alls. När ett däck når fem års märket, oavsett om den har använts eller inte, försvagar det och kan vara farligt att köra med. Detta gäller även om tråden är fortfarande helt intakt. Saker du behöver
Ficklampa (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Undersök däcksidan att hitta US Department of Transportation (DOT) nummer. Detta nummer börjar med "DOT" och är 10 till 12 siffror. Om du inte ser numret, är det stämplat på den inre sidoväggen. Om däcket inte är fastsatt på ett fordon, helt enkelt vända den över att hitta numret.
P Om däcket är fastsatt på ett fordon, använd en ficklampa för att undersöka insidan sidoväggen. Om däcket är på framsidan, vrid ratten för att lättare få tillgång till den. På de två sista siffrorna i DOT numret
2

Look. Skriv ner dem, om så behövs. Dessa siffror betyder att produktionen år av däcket. Om de två sista siffrorna är "10", var däcket tillverkades under 2010.
3

Titta på de två talen som föregick de två sista siffrorna. Denna siffra indikerar produktionen veckan. Om antalet är 09, var däcket tillverkades den nionde veckan av kalenderåret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101267.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.