Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man fixar en punktering på en Suburban

Det finns ingen storslagen knep för att byta ett däck på en Chevy Suburban, men eftersom bilen är stor och tung, tar det lite ansträngning - och vissa försiktighetsåtgärder. Till skillnad från vissa tillverkare, Chevrolet inlägg gratis i PDF-bruksanvisningar på nätet, så informationen är lätt tillgänglig. Chevy säger blowouts är sällsynta på Suburbans, så du kan vara så att göra med en långsam läcka. Regelbundna kontroller av ditt lufttryck kommer att hålla långsamma läckage från att smyga upp på dig och ger dig tid att få bilen till en återförsäljare innan du måste ta till uttaget. Saker du behöver
Reservhjul, rätt lufttryck
Jack
Jack handtag med förlängningar
hjulskruvnyckeln hjulblock
Visa fler instruktioner
1 Byta ett däck på ojämn mark är farligt.

Få på plan mark. Försök aldrig att byta däck om Suburban är inte på plan mark. Om du inte kan köra en kort sträcka till plan mark, kalla på hjälp. Om Suburban rullar ut från uttaget när du försöker byta däck, kan du bli allvarligt skadade eller dödade.
2

Säkra fordonet. När du är på plan mark, dra åt parkeringsbromsen ordentligt och sätta växelspaken i P (Park) position. Om din Suburban har fyrhjulsdrift, vara säker överföring fallet är i ett drev, inte i neutralläge. Stäng av motorn och låt den vara avstängd. Få passagerare ut ur fordonet. Sätt hjulblocken på framsidan och baksidan av däcket mittemot däcket du måste ändra. Om du ändrar den högra bakre däcket, exempelvis sätta blocken på båda sidor av det vänstra framdäcket.
3

Få verktygssatsen från sin plats. Du hittar förvaring under lagring facket som sitter inne i bilen, på vänstra bakre hjulhuset. Lyft ut facket genom att dra fingret depression under domkraften symbolen. Domkraften, verktygssats och hjulklotsar hålls på plats av två vingmuttrar och en ratt. Ta bort dem för att komma åt verktygen. Om något av verktygen saknas, kalla på hjälp.
4 reservdäck är ett fack under fordonet.

bort reservdäcket från sitt förvaringsutrymme. Öppna först hissa luckan, som är på den bakre stötfångaren, till höger om registreringsskylten. Inuti tillgång hålet sätter tändningsnyckeln i reservdäcket låset, vrid den medurs, dra spärren rakt ut.

Därefter ansluter de två jack handtagsförlängningar, sedan in en in i motsvarande hål i handtag av hjulskruvnyckelns bildar ett T.

Sedan sätter den öppna änden av förlängningen i lyften tillgång hålet och fäst den tätt till hisschaktet. Vrid ratten nyckeln moturs för att sänka reservdäck hela vägen till marken. Fortsätt att vrida tills det finns ett visst slack i lyften kabeln.

Dra reservdäcket mot dig, sedan luta upp mot stötfångaren så att du kan nå under det. Vid slutet av

lyften kabeln är däcket hållaren och en styrpinne. Dra ner på styrtappen, justera hållaren med kabeln och skruva hela aggregatet genom centrumhålet i hjulet. Ställ reservdäcket nära däcket du behöver byta.
5 Ta inte bort muttrarna tills bilen är på domkraften.

Lossa, men ta inte bort, muttrarna på hjulet med punktering. Om bilen har ett lock som täcker muttrarna, använd mejselände av hjulmutternyckeln att försiktigt bända bort det.
6

Placera domkraften på ramen bakom punktering där ramsektionerna överlappar varandra. Om en framdäcket är platt, behöver du bara en av jack handtagsförlängningar. Om en bakre däcket är platt, behöver du två. När uttaget är på plats, vrid ratten nyckeln medurs, höja bilen bara tillräckligt hög för att ta bort det punkterade däcket.
7 Om muttrarna inte är ordentligt åtdragna, kan hjulet vinglar och lossna.

Ta bort de lossade muttrarna, då punktering. Rengör skräp och rost från bultarna, placera sedan reservdäcket på navet. Dra åt muttrarna jämnt för hand. Löst åt en lug nut, sedan löst åt en motsatt det. Fortsätt att dra åt muttrarna i ett korsvis tills hjulet sitter stadigt på navet. Dra åt muttrarna ytterligare med hjulskruvnyckeln. När alla hjulmuttrarna är åtdragna, vrid ratten skiftnyckel moturs för att sänka bilen. När reservhjulet ligger stadigt på marken, avslutar dra åt hjulmuttrarna.
8 Utveckla för vana att kontrollera dina däck för slitbanan slitage.

Samla dina verktyg och punktering, och lagra dem i bilen. Kör inte en lång sträcka på en punktering, och använd inte fyrhjulsdrift. Så snart som möjligt, ta punktering till en återförsäljare eller verkstad och få den klistras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101980.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.