Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Mix däckstorlekar

Om fordonets däck alla nötas ut på samma gång, kan du byta ut dem alla på en gång. Men ibland ett däck lider en punktering, eller det finns en skillnad i slitage upprätthålls av dina framhjul jämfört med bakdäcken. I dessa situationer kommer fordonsägare behöver bara köpa en eller två däck. I dessa fall bör du köpa ett nytt däck eller däck som är jämförbar modell och storlek till den utslitna däck (s). Detta kommer att ge dig optimal hastighet och hantering kraft vid körning. Men ibland kan du behöva blanda storleken på däcken, eller du kanske föredrar att göra så. När du väljer att blanda däck, bör du följa följande riktlinjer för säkerhet och prestanda. Instruktioner
1

Rådgör med en utbildad däck försäljning professionell om vilka däck kan utan problem blandas, med hänsyn till storleken på däcken nu på din bil.
2

Välj två däck som är av samma storlek för att ersätta två av däcken på din bil. Om du vill ha olika stora däck på din bil, behöver du två av samma storlek. Försök inte att byta bara ett däck i en annan storlek.
3

Install, eller ha en installation däck tekniker, både de nya däcken på samma axel. Blanda inte ett nytt däck på samma axel med ett däck av en annan storlek. Detta kommer att orsaka balans, hantering och slitage frågor.
4

Install, eller har techician installationen, de undre däcken serien på bakaxeln. Ju lägre sidoväggen höjd, desto lägre serien. Titta på däcket och hitta serie tal, såsom P205/55R16. Siffran efter snedstrecket, som i detta fall är "55," anger serien. Jämför antalet nya däck med det av din gamla för att avgöra vilka däck ska monteras på fram-eller baksidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101251.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.