Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur får man mer körsträcka ur din tank och dina däck

Med höjningar av bränslepriserna under de senaste åren, konsumenterna är naturligtvis mer oroad bränsleekonomi. Det finns några saker som konsumenter kan göra för att få fler miles ur sina däck och varje liter gas. Saker du behöver
bil eller lastbil
Pålitlig tryckmätare
Åtagande att spara pengar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ringtrycket Monthly

(Vi diskuterade däcktryck i betydande djup i en annan artikel här på eHow, men det bär kort upprepa denna vecka som den enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att öka däckens livslängd och bränsleekonomi.) katalog

Over- och under-tryck däcken slits ojämnt, rida obekvämt, ofördelaktigt påverkar rullmotstånd och bränsleekonomi, och misslyckas eller blåsa ut oväntat. Eftersom däcktryck stor del beror på omgivningens temperatur, är det särskilt viktigt att kontrollera ringtrycket med säsongsmässiga temperaturförändringar för att upprätthålla säker och korrekt inflation. Skall pumpas till tillverkarens kalla specifikationer

Däck. Dessa specifikationer är olika för varje fordon och modell, och kan hittas på ett plakat på förardörren, bränsle dörren, bagageluckan, handskfacket, eller konsol, eller i instruktionsboken. Dessa specifikationer har konstruerats för att säkert bära tyngden av varje fordon och dess passagerare.

Däcktryck bör kontrolleras en gång i månaden med en pålitlig lufttrycksmätare när däcken är "kallt" på morgonen innan eller flera timmar efter däcken har drivits. När ett fordon körs genererar vägfriktion värme och ökar lufttrycket, vilket ger en "het" tryckavläsning. Tömning varma däck till den kalla specifikationen får farligt enligt-pumpa däcken och få dem att misslyckas, eller blåsa ut.

Däck som förlorar mer än 1 eller 2 psi i trettio dagar bör kontrolleras för läckor och repareras av ett däck professionell.
2

Inspektera däck Månadsvis

Detta är en enkel sak att titta på och känna dina däck samtidigt du kolla däcktryck varje månad. Det tar bara en minut eller så per däck.

När du tittar på dina däck, finns det flera saker att titta efter. Leta efter ojämn förslitning, pucklar eller knölar i slitbanans område, oväntat slitna kanter, särskilt om de är slitna betydligt mer än mitten av slitbanan, oväntat sliten mittdelen av slitbanan, spikar eller andra främmande föremål i slitbanan eller sidoväggarna, sprickor eller nedskärningar i slitbanan eller sidoväggarna, bubblar /utbuktningar på de inre och yttre sidoväggar, gapande och besvärande sprickbildningar väder, särskilt i en komplett cirkel runt pärlan och runt slitbanan på sidoväggen),. och andra konstigheter

normal "underlighet" är en grop i sidoväggen, där remmarna i sidoväggen överlappning vid en söm och inte sträcker sig så mycket som den omgivande sidoväggen. Detta förefaller särskilt märkbar i vissa däck från Goodyear. Sådana gropar är en normal företeelse och utgör ingen anledning till oro.

Förutom att visuellt inspektera dina däck, kan du finna det användbart att känna slitage villkoren för dina däck. Gör detta genom att lätt köra handen över mitten av slitbanan så långt runt däcket som möjligt, runt båda kanterna av däcken så långt du kan, titta ut för några stålband som kan vara utskjutande från däcken (dessa kan prick dina fingrar och händer och dra blod). Medan känna dina däck, du letar också efter utbuktningar, bulor, skvalpar, släta fläckar och främmande föremål. Du

måste också komma ihåg att inspektera mönsterdjup som du inspektera dina däck. Varje däck har slitlister löper över däckets slitbana. Dessa slitlister är 2/32nds i höjd. När däcket är slitet ner till slitlister kommer slitlister göra en smidig, synlig linje tvärs över slitbanan. När någon punkt av slitbanan, inklusive kanterna, slits ner till slitlister, eller längre, måste däcken bytas ut omedelbart. Däck med 2/32nds mönsterdjup eller mindre är olagligt i de flesta stater och orsaka en snabb biljett.
P Om du hittar något ovanligt eller slitits på dina däck, bör de omedelbart inspekteras av en utbildad professionell, och ersatt om det behövs.
3

Balans & Rotera däcken var 5000-7000 Miles

ett däck kan vara klassad för 40K, 65K eller mer miles, kan dess livslängd vara mycket förkortad genom att underlåta att balansera och rotera dina däck som föreskrivs av branschstandarder.

Ett däck som har drivits ut ur balans under en längre tid kommer att hoppa och utveckla ett ojämnt slitage mönster som blir mer uttalad än tid, som påverkar åkkomfort samtidigt, tills däcket är inte längre säker. En ur balans däck kan också leda till halkade och åtskilda bälten, och tidigt bär fjädring och delar styrning såsom stötar, stöttor, slips länkhuvuden och bussningar, som kräver omfattande och dyra mekaniska reparationer.

Under normala förhållanden, främre däcken slits i allmänhet snabbare än bakdäcken, och bära mer på båda kanterna, eftersom de bär mer än halva fordonets vikt och uthärda de pågående spänningarna i kurvtagning. Om dessa framdäcken är aldrig roteras, kommer de bära slät på båda kanterna i förtid.

Balansering och rotera däcken var 5000-7000 miles kan öka däckens livslängd så mycket som 30%. För att inte nämna att ge förarna en betydligt jämnare gång. Det kan vara lättare att komma ihåg att balansera och rotera dina däck med vartannat oljebyte, förutsatt att din oljebyte vid 2500-3500 mil intervall.

Som en sida noterar, i ett fall, körde jag ett set av 60.000 sjömil klassade däck drygt 80.000 miles innan jag bort det första paret från tjänsten för att förbereda för den kommande vintern! Dessa däck var balanserade och roteras regelbundet.
4

Check Alignment varje år

De flesta människor tänker inte på en anpassning till dess stålband visa igenom på sina framdäcken, men varje fordonets inriktning ska kontrolleras en gång per år, enligt branschstandard, för att bibehålla optimal däckslitage, bränsleekonomi, och fordonssäkerhet. När ett fordon är dåligt

kan fordonet dra till vänster eller höger, det däck kan bära på antingen insidan eller utsidan kanten, och /eller slitbanan kan bli fågelvilt. I alla fall, om fordonen inte är i linje, kommer däcken slits så småningom till den grad att de blir osäkra. Även om ett fordon inte drar, kan det fortfarande vara ur läge och bära ut däcken mycket tidigare än nödvändigt. Feljusterade fordon också uppvisar större rullmotstånd och förbrukar mer bränsle.

Medan en dålig däck kan göra en bil eller lastbil verkar dra till vänster eller höger, är ett säkert tecken på en anpassning problem slitas antingen kanten av däck, i synnerhet på framsidan. De flesta anpassningen problem uppstår på framaxeln, men de flesta fordonens bakre anpassningen kan också påverkas.

Vissa människor tror att däcken slitna på kanterna betyder dålig kvalitet eller dåligt däck. Så är inte fallet. Om ett fordon är ur läge, kommer varje däck satt på fordonet bära i ett identiskt mönster som däcket (er) som ersattes, eftersom det är problem med bilen, inte däcken. Du kan sätta den dyraste eller billigaste ekonomin däck du kan hitta på fordonet, men de kommer båda bär på samma sätt som de tidigare däcken om ditt fordon är felriktad.

Poly är inte dyrt. Två hjul väglinjer brukar kosta ungefär lika mycket som en enda standard passagerare däck, och fyra hjul väglinjer kostar bara lite mer. Om ett fordon har slitna delar, kommer dessa delar måste bytas ut för att det fordon som är rätt monterad. Slitna delar, naturligtvis, kommer att medföra extra delar och avgifter arbetskraft. Å andra sidan, hoppa en anpassning eller ignorera en anpassning problem innebär tidig däckslitage, tätare däckbyte, och minskad bränsleförbrukning.
P Om du planerar att ha bilens inriktning kontrolleras vid samma tidpunkt varje år, det kommer att hjälpa dig att komma ihåg att ha det gjort. Till exempel, en hel del av våra kunder kontrollera deras inriktning på våren, innan sommaren reser säsongen börjar. Det är när många människor gör det mesta av sin körning och ta långa resor över hela landet.
5

Sluta med ditt lokala däckhandlare
p Det kan inte upprepas ofta nog att däck proffs vet mest om däck och villkor slitage. Om drivrutiner är orolig eller osäker på sina däck av någon anledning, även för bara enkelhetens skull och sinnesfrid, bör de sluta med sina lokala däckhandlare och be dem att kontrollera däcken på deras bil. På bara några korta minuter, kommer en välutbildad däck tekniker kunna kontrollera rätt lufttryck i däcken, slitage, mönsterdjup och allmänna skick. Naturligtvis kan han eller hon svarar också några frågor om kvarvarande mönsterdjup liv, etc.

Och om ett däck behöver bytas ut omedelbart, kan de göra det också, och snabbt få din bil på ett säkert tillbaka på väg och ridning slät.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100819.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.