Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man installerar dubbar

Däck dubbar är små metall nitar insatta i prefabricerade hål i en vinter däck som utformats speciellt för dem. Som gör däck, däck dubbar finns i olika storlekar. Ju större och tjockare däcket, den stora och bredare däck stud. De flesta däck som accepterar däck dubbar kommer utse vilken storlek stud de tar på tillverkarens klistermärke på däcket. Ett annat ställe att leta är däcksidan. Bara sätta rätt-sized däck stud i däcket. Du kanske också vill kolla på din statens lagar däck stud innan du installerar dem. Vissa stater har begränsningar vad mån de kan vara på din bil, och en del förbjuda dem helt. Som förare är det ditt ansvar att känna till lagar oavsett skick du ska köra i. Du behöver
kompressor och slang och kopplingar
Pneumatisk stiftpistol med korg och luftslang koppling
lämplig storlek dubbar
Spray Smörjmedel
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Spray en mycket liten mängd smörjmedel i varje stud hål för varje däck du 're dubbning. Detta kommer att hjälpa säte dubben på rätt plats.
2

Fäst stiftpistolen till en luftslang, och att trycket byggs upp i luften kompressorn.
3

Ladda reglarna i korgen och snurra korgen för att mata reglarna in i kammaren av stiftpistolen. Beroende på storleken av dubbarna, kanske du kan passa ett genomsnitt på 20 eller så dubbar per last. Mindre för större dubbar. Varje gång kammaren rensar, måste du ladda kammaren genom att snurra lasten korgen.
4

Tryck den tredelade spets stiftpistolen i varje smord stud hål i däcket, och krama avtryckaren. Gräv inte dubben för djupt, så du kan punktera blåsan av däcket. Låt inte dubben att sticka ut för långt, eftersom det kommer sannolikt att skal ut och flyga bort från däcket under tvång under körning.

Du vill spetsen av dubben att förlänga bara förbi ytan av däcket. Om dubbar in lastrummet krokiga, använd nål-tång för att utvinna dem och försök igen.
5

Stud däcket ett hål i taget. Detta kan utföras på ett monterat och luftfyllda däck, förutsatt att det inte är ett använt däck eller en re-stud. Det rekommenderas inte att stud gamla däck som har använts på vägen innan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100948.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.