Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hjulinställning Krav

Om din bil drar åt ena sidan eller Ratten har för mycket eller inte tillräckligt spela, behöver din bil förmodligen en anpassning. Alignment problem uppstår när hjulupphängning och styrning system inte fungerar på rätt vinklar. Detta problem resulterar mestadels från hängande fjädrar och upphängning slitage. Auto inspektörer kräver att din bil har flera faktorer i stället för korrekt hjulinställning. Gemensamma villkor för hjulinställning

Kontrollera dina däck för onormalt synligt slitage --- till exempel, mer slitage på ena sidan av däcket än på den andra. Kör din bil och se om på en raksträcka den vandrar till ena eller andra sidan. Kontrollera för överdriven eller otillräcklig spel i styrning. Har dina hjul linje direkt efter en olycka eller när du kör in i en stor grop.
Typer av anpassning
Tre

grundläggande typer av inriktningar finns. Front-end anpassningar sker endast på de främre axlarna. Thrust-vinkel inriktningar, som används på fordon med solida bakaxlar, kolla alla fyra hjulen för deras bana förblir likformig Fyra hjul väglinjer mäta och justera bakaxeln vinklar samt front. Rådgör med en certifierad mekaniker på vilken typ av anpassning som fungerar bäst med din bil.
Pre-Alignment Villkor

Innan rikta ett fordon, parkera bilen på plan mark och punkt hjulen rakt fram. Kontrollera att däcken är en matchande uppsättning och har rätt lufttryck. Se till att bränsletanken är full och att servostyrningen delar är fria från läckor.
Primär Alignment Angles

Mät camber --- vinkeln på hjulet mätt i grader, sett från fordonets front. När camber är ur justering, kommer det att orsaka slitage på utsidan eller insidan av däckets slitbana. En dragande Problemet uppstår när cambers varierar från sida till sida. Mät caster --- vinkeln på styrningen pivot, mätt i grader, när den betraktas från sidan av fordonet. Felaktigt balanserat hjul orsakar löst eller tight styrning. Toe-in sker när framsidan av däcken sitta närmare varandra än ryggen på däcken. Det orsakar snabb däckslitage.
Vägtester Efter Alignment

Efter justering, köra bilen ut på vägen. Kontrollera om shimmy, drar åt ena sidan medan på en raksträcka, vandra, vibrationer och onormala styrning. Observera ratten för att avgöra om det sitter utanför centrum medan bilen är i rörelse. Om något av dessa problem uppstår, har bilen uträtad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101694.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.