Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en Corroded batteri med Coca Cola

Korrosion på ett batteri är ett problem som ofta uppstår med äldre batterier. Batteriet vätska läcker ut bringa metallen att smälta samman med andra delar av batteriet. Detta är ett problem när batteriet behöver arbete eller utbyte. Det finns ingen anledning att ta bilen till en mekaniker att fixa detta problem. En enkel lösning för Coca Cola tar bort de flesta batterikorrosion. Saker du behöver
Man kan eller flaska Coca Cola
Corroded bilbatteri
Ratchet set
Pappershanddukar
Bucket
Stålborste
Buntband

Visa fler instruktioner
1

Koppla batterikablarna om möjligt innan du börjar. Ta den negativa sidan först, sedan den positiva sidan. Om du tar bort den positiva sidan först, så du kan få chockad eftersom den nuvarande är ansluten till bilen. Bind tillbaka båda kablarna så att de är ur vägen. Detta hindrar dem från att flytta från plats och råkar vidröra batteriet orsaka elektriska stötar. Om du inte kan ta bort kablarna på grund av korrosion, häll sedan en liten mängd koks runt anslutningspunkterna, noga med att inte röra någon del av batteriet. När Coke har ätit den korrosion, då kan du ta bort kablarna.
2

Häll en liten mängd Coca Cola framför eventuella korroderade områden långsamt. Lägg mer Coke senare om du behöver öka korrosions makten. Vänta på Coke bubbla och äta bort på rost och korrosion. Vänta på Coke att stoppa bubblande innan du går vidare till nästa steg. Detta tar ungefär en minut. Häll lite cola över batterikontakterna sig om det finns någon rost finns på dem.
3

Ta stålborste och borsta bort eventuell korrosion som har fastnat runt några bultar eller på något annat område . Borsten ger extra korrosions-kämpar makt och kan ibland låta Coca Cola att nå platser som inte naturligt kan nå. Fortsätt att borsta korroderade områden tills de börjar se ren.
4

Torka korroderade områden med en pappershandduk för att avlägsna Coca Cola och korrosion. Häll en liten mängd vatten på de korroderade områden för att skölja bort den klibbiga soda och rostiga material. Se till att torka av vattnet helt med pappershanddukar eller du kan uppmuntra framtida korrosion.
5

Byt batterikablarna börjar med den positiva sidan, då den negativa sidan. Den negativa sidan kommer gnista när den är ansluten. Detta är inte ett problem, och visar att förbindelsen är klar. Stäng huven på bilen och slå på motorn för att kontrollera att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122669.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.