Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort sprayfärg från en bildörr

Sprayfärg kan hamna på ytan av ditt fordon, antingen till följd av skadegörelse eller olyckor under stökiga hem projekt. Den goda nyheten är att sprayfärg säkert kan lösas ut från en bildörr med lösningsmedel och rengöringsmedel. Den korrekta metoden för borttagning kommer att avgöras av den typ av sprayfärg och hur länge sedan det tillämpades. Huruvida färgen nyligen sprejades eller helt härdat, men det finns ett sätt att effektivt ta bort det. Saker du behöver
Bucket
trädgårdsslang
Bil tvål Sida 2 trasor
Aceton
Handdukar
Bilvax
Visa fler instruktioner

1

Fyll en hink med en blandning av varmt vatten och bil tvål för en tvållösning. Skrubba sprej målade ytor på bildörren med en trasa skonsam nog för bil ytor, såsom frotté bomull eller microfiber, vattenlöslig sprayfärg kan tas bort med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel om det inte har fullständigt härdat Sida 2

Fukta en torr trasa med aceton, den kemikalie som finns i nagellack removers. Denna hushållet lösningsmedel kommer säkert lösa sprayfärg utan att skada underliggande billack. Det tenderar att avdunsta snabbt och är inte stark nog att tränga igenom bilens ursprungliga päls.
3

Gnid aceton försiktigt i sprayfärg tills den börjar att tunna. Applicera mer av lösningen som behövs, men sluta när dörrens ursprungliga färgen är synlig.
4

Skölj bilen av lös färg och överskott av aceton med en trädgårdsslang. Tvätta det behandlade området med bil tvål och följa upp med torra handdukar för att eliminera all fukt från ytan.
5

Ansök bilvax till det restaurerade området på dörren för att polera några ställen där sprayfärg får har lämnat ett töcken. Vax som innehåller en gnugga förening kommer också att minska en avtrubbade utseende.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122671.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.