Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur du gör din egen Vindruta Fluid

Göra hemmagjord vätska vindrutan bricka är en snabb, enkel och potentiellt spara pengar. Dessutom, blanda din egen spolarvätska låter dig justera formeln för att förhindra frysning i kallare klimat. Saker du behöver
Plastlåda kannor
plasttratt
dosmått
Labels
Märkpenna
Gummihandskar
Skyddsglasögon
Metanol
Kallt vatten
Blå karamellfärg
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Förbered din arbetsplats innan du börjar blanda vätskan. Den ideala arbetsyta är utomhus borta från barn, djur och eventuella antändningskällor såsom öppen eld eller tända cigaretter. Ett robust bord eller arbetsbänk som lätt kan bära vikten av flera fullständiga 1-gallon kannor är perfekt.
2

Plan hur mycket vätska du vill göra och vid vilken koncentration. Typiska färdigköpta spolarvätska går mellan 5 och 10 procent metanol. Halter i detta område är perfekt för varma och kalla klimat. Om du bor i ett område där temperaturen sjunker under noll bör du planera på en 10 till 15 procent koncentration av metanol. Områden där temperaturen ligger under fryspunkten under längre perioder bör sträva efter en koncentration mellan 15 och 20 procent metanol.
3

Ta på gummihandskar och skyddsglasögon innan du fortsätter.

Mixing
4

Mät ut lämplig mängd metanol med hjälp av doseringsmått för koncentrationen du planerar att göra. För en 5-procentig koncentration, använd 7 oz. metanol. För en 10-procent koncentration, använd 13 oz. metanol. För en 15-procent koncentration, använd 20 oz. metanol. För en 20-procent koncentration, använd 26 oz. metanol. För en 25-procentig koncentration, använd 32 oz. metanol. För en 30-procentig koncentration, använd 39 oz. metanol. Dessa kvantiteter har avrundats uppåt till närmaste hela ounce.
5

Häll metanol försiktigt in i en 1-liters förvaring kanna med hjälp av tratten. Undvik kontakt med metanol i ögonen eller på huden.
6

Fyll lagring kannan med tillräckligt kallt vatten för att nå 1-gallon märke.
7

Lägg tre till fem droppar blå karamellfärg till blandningen i kannan. Även om det inte viktigt att blandningen av karamellfärg gör det lättare att identifiera den blandning som spolarvätska. Dessutom blir det enklare att kontrollera vätskenivån i behållaren i bilen.
8

Cap lagring kannan och skaka kraftigt tills det är helt blandat.
Förvaring
9

Label varje kanna tydligt som spolarvätska med etiketterna och markör. Inkludera blandning koncentration om så önskas.
10

Store din vätska och all överbliven metanol väl tillsluten och i ett område fritt från alla tänkbara antändningskällor och väl utom räckhåll för barn och djur.

11

Förvaras åtskilt de verktyg som används för att blanda vätskan vindrutan bricka. Den dosmått, tratt, gummihandskar och karamellfärg bör inte återanvändas beslutit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122848.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.