Hur fixar Scuffed Fälgar

Noggrant rengjorda och polerade fälgar kan göra en bil ser spektakulärt. Tyvärr, om du tar en sväng för hårt eller glida in i en parkeringsplats för smal för din bil, kan du instegsskydd dina välskötta fälgar. Byta ett hjul varje gång du instegsskydd dem kan kosta en hel del pengar, vilket gör att reparera scuffed delen av hjulet ett attraktivt alternativ. Du kan reparera hjulet i en timme eller två av din tid, återställa den ursprungliga skönheten före olyckan. Saker du behöver
Tvål
vatten
Sponge
Handdukar
mjuk trasa
thinner
Bondo putty
Maskeringstejp
240 sandpapper
400 grit sandpapper
plast presenningar
Spray kan av primer
sprayfärg för att matcha hjulets färg
Klar akryl bespruta
Visa fler instruktioner
1

Wash hela fälgen med tvål och vatten, med användning av en svamp för att skrubba fälgen grundligt. Skölj fälgen och torka den fullständigt.
2

Använd en mjuk trasa och thinner för att rengöra den skadade delen av fälgen. Se till att ta bort all vax uppbyggd, smuts eller hjulet polish från fälgen innan du fortsätter.
3

lägga flera bitar av maskeringstejp på däcket, som gränsar till den skadade delen av fälgen. Se till att få maskeringstejp under kanten så långt som möjligt så att du undviker att skada däcket.
4

Rub 240 grit sandpapper på scuffed området och applicera ett lager spackel, låt spacklet torka. Slipa spacklet med 400 grit sandpapper tills spacklet är smidig och du kan inte känna en övergång från kanten till kittet.
5

Cover bilens stänkskärm, däcket och den oskadade delen av fälgen med plast, för att med hjälp av maskeringstejp hålla den på plats. Spraya primer på spackel och låt det torka och sedan slipa med 400 sandpapper.
6

Spray den skadade delen av kanten med sprayfärg som matchar färgen på fälgen. Följ anvisningarna på burken för att säkerställa korrekt täckning. Spraya minst ett skikt av klar akryl spray på det skadade området i kanten och låt den torka helt innan du tar bort maskeringstejpen och plast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121668.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.