Hur man målar en motor

Du kanske har hört talesättet, "A Clean Car går bättre." Nå, är det inte helt en myt. När du har en ren motor med allt slam och avlägsnas fett, kommer din bil köra lite svalare. Motor målning är ett roligt projekt och kommer verkligen ge dig en känsla av prestation, speciellt när man jämför före och efter bilder. För att inte nämna att det också kommer att göra din bil mer önskvärt om du har några avsikter att sälja det. Saker du behöver
Motor avfettningsmedel
Skurborstar och skrapor som ska användas när avfettning
Skyddsglasögon
Vatten slang
Konstnärer målarpenslar (1/4 och 1/2 tums storlek)
Målare papper ansiktsmask
Sandpapper (120 -, 220 -, 320-grit) katalog 1 till 2 burkar av 1200-graders hög värme motorblocket sprayfärg i skallra burkar
Verktyg för att ta bort motorn delar som ska återställas
1 till 2 burkar av 500-graders hög värme färg i skallra burkar (valfritt om du målar ventilkåpor eller andra delar) katalog 1 till 2 burkar av stötfångaren beläggning färg (tillval om du är kommer att måla din eld och väggar fender) katalog lack eller thinner
Rena handdukar och trasor
Plast att täcka motorns elektriska delar
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla den positiva batteripolen från batteriet av säkerhetsskäl. Med skyddsglasögon på, avfetta motorn ordentligt. Täck de elektriska ledningar och distributör område först med plast. Du kommer att använda en vattenslang och vill att dessa områden skall hållas så torra som möjligt. Du behöver all fett och oljor tas bort eller färgen inte fastnar ordentligt. Skrubba och rengör det allra bästa du kan och slang området ner ordentligt. Om du planerar att måla fender brunnar och brandväggar i motorrummet, avfetta dessa områden också.
2

bort vissa delar från bilen innan du måla dem, såsom generatorn och servopumpen. Du kan välja att måla ventilen täcker, luftfilter bostäder och andra delar såsom generatorn, servopumpen, radiator svepning, kylarram, chassi ram och kanske batterilådan. Kom ihåg att du måste sätta tillbaka dem igen. Under alla omständigheter måste du vinna så mycket obehindrad tillgång som möjligt till motorblocket.
3

Knyt upp eller kabelstrumpa alla lösa trådar. Lay gamla trasor eller handdukar över de omgivande områdena i motorblocket. Använd maskeringstejp för att tejp av eventuella kanter blocket också. Kabelstrumpa över lösa trådar (men inte tändstift trådar), det ser trevligt och skyddar ledningarna från värme och fukt
4

Slipa och borsta rent eventuella ojämnheter eller flisning färg från motorblocket. att avfettningen tog inte bort. Detta kommer att lämna dig med så slät yta. Torka motorn ren med thinner eller thinner för att säkerställa en oljefri yta.
5

Spray två skikt av 1200-graders hög värme färg på motorblocket, som täcker så mycket territorium som möjligt. Följ upp med en pensel för de områden du missat eller inte kunde nå med sprayburk. Spraya lite färg direkt i locket från färgburk för en trevlig hållare till färgen medan borsta den. Denna färg är tjock, så att tillämpa ett tredje skikt, måste du vänta tills de första rockar är helt torra och inte längre är klibbig. Spraya måla hela vägen ner på sidan av blocket så långt du kan och tänker om på din rygg några få nedan som behövs. Måla framsidan av blocket också, vilket bäst uppnås med en 1/2-tums pensel, eftersom det kan vara besvärligt att spraya området. Den detalj av lack är viktigt att få ett professionellt utseende.
6

Avfetta och sand rengöra alla andra motordelar du planerar att måla, t.ex. ventilkåpor eller generatorn och sedan torka rent med lack eller thinner. Alltid avsluta din slipning med en lättare grad av 320 grit. Häng dessa delar från en overhead garage balk eller liknande stöd med tråd eller rep och applicera två till tre lager av 500-graders färg. Låt torka helt innan du sätter tillbaka dem.
7

Måla brandvägg och inre brunnar hjul för att verkligen få ett snyggare utseende. Tejpa utanför området och handdukar användning eller trasor för att skydda delar du inte vill måla. Rengör och slipa väggarna med 220 grit och avsluta med 320. Torka av dammet, gör sedan en slutlig torka med lack eller thinner, och spraya 2:58 rockar stötfångaren beläggning måla på väggarna. Denna färg kommer att hålla sig utomordentligt väl, men det är inte tänkt att användas på blocket eller delar som kommer att bli mycket varm. Det motstår repor och om du behöver respray eller röra upp ett område senare, kommer det inga måla linjer. Den har också en fin matt yta, vilket också tjänar till att dölja skavanker i metallen eller, i vissa fall, plastväggarna.
8

Installera eventuella borttagna delarna, doublecheck ledningar, anslut den positiva batteri kabeln till batteriet, ta bort några verktyg eller trasor från motorrummet och damma av din nya lack. Du borde vara stolt ägare av en mycket ren och målade motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121591.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.