Bil Motor Detailing Tips

Detailing din motor är en ofta förbisedd aspekt av rengöring av din bil. Det kan verka skrämmande, men med en liten ansträngning och uppmärksamhet på detaljer, kan du ta fram det vackra i din motor. I en timme eller så, kan du få det att se så bra som den dag den rullade av utställningslokalen golvet. Innan du börjar

Din motor måste vara avstängd och sval vid beröring. Innan du får något runt din motor våt, täcka upp kritiska komponenter. Du vill vara säker på att hålla vattnet från att gå någonstans det inte hör hemma. Om du har en äldre bil med en förgasare, ta bort luftrenaren, sedan täcka förgasaren med en plastpåse och fäst den med en gummisnodd. Var noga med att ta bort den här väskan innan du startar din motor! Om du har en återförsäljare, likaså täcka det med en påse eller plastfolie. Det är också en bra idé att täcka upp din generator, säkringsbox och andra elektriska komponenter.
Motortvätt Fack

Det bästa stället att börja är faktiskt undersidan av huven. Tvätta det som du skulle utsidan av bilen: med varmt tvålvatten och en tvätta mitt. Var noga med att ta bort alla synliga vägdamm eller grime. Skölj helt och handduk torr. Spraya sedan motorn med ett avfettningsmedel, koncentrerar sig på några smutsiga miljöer. Låt avfettningsmedel sitta och arbeta i några minuter, enligt tillverkarens anvisningar. Du kan agitera försiktigt på nedsmutsade områden, skölj sedan av noggrant med rikligt med rent vatten. Ett lågtryck tvätta är bäst, från en vanlig trädgårdsslang. Högtryck kan tvinga vatten i komponenter genom sprickor eller sömmar, så det är bäst att gå långsamt och lätt. När hela utrymmet har försiktigt sköljas ren, kan du låta den lufttorka, eller påskynda processen genom att blåsa kall luft över det. En låg-flöde kompressor munstycke eller en butik vakuum med en fläkt fäste fungerar bra för detta. Använd inte en hårtork på en uppvärmd miljö. Vara noga med att ta bort eventuella plastpåsar eller plastfolie från motorrummet.
De små detaljerna

Korrekt tvättning och torkning din motor är den viktigaste delen för rengöring. Med det gjort, är du fri att fokusera på den roliga delen: att göra det lysa. Målade ytor, som brandväggen eller insidan av fendrar, svarar bra att spraya vax eller dimma-och-torka rengöringsmedel avsedda för utomhusfärg. Plast och gummi ytor kan lyste upp med någon av ett antal plast eller vinyl spray (oftast avsedda för inredning). Den enskilt bästa verktyget till ditt förfogande är en leverans av mikro-fiber handdukar. Nästan allt under huven ser bättre ut med en mild torka. När du är klar, ta ett steg tillbaka och se om du missat några fläckar. Annars beundrar ditt arbete, och bjuda in andra att beundra den med dig!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121068.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.