Hur Buff ut ett lack

Klarlack lack ger ett skyddande hölje över basfärger på moderna personbilar och lånar en högblank finish som gör en bil visuellt tilltalande. När klarlacker är målade, de tar upp till 30 minuter för att torka på låg-baka temperaturer. Damm cirkulerar runt sprutboxar kan ibland landa i härdande lack. När lacken är helt torr, brister är lätta att ta bort och en perfekt finish uppnås med hjälp av en process som kallas polering. Saker du behöver
Chalk Bucket penna
av rent vatten
ren svamp
P2500-grit vått och torrt papper
Gummi slipkloss
ren trasa
Electric polering maskin
skumapplikator
Lammull applikator
G3-grade skärande förening
Glasning förening
Mikrofiberduk
Visa fler instruktioner
1

Säkerställ lacken är helt botad innan du tar bort ojämnheter. Parkera bilen i ett väl upplyst område och använda en krita penna att cirkeln damm och andra skador. Ta en hink med rent vatten och fukta panel auto kroppen med en ren svamp. Undvik att använda smutsigt vatten och gamla svampar, de brukar innehålla grus som kan orsaka repor när putsning börjar
2

Wrap ett ark med P2500-grit vått och torrt papper runt den plana yta av gummi. slipblock och doppa i rent vatten. Placera den slipande sidan av vått och torrt papper på auto organ panelen och flytta blocket i små cirklar för att avlägsna defekter, med användning av vatten som ett smörjmedel. Arbetet med varje ofullkomlighet individuellt tills alla av dem tas bort. Torka panelen auto organ med ren trasa innan polering påbörjas.
3

Lägg ett skumapplikator till chefen för den elektriska polermaskin. Lägg en liten, druva-sized mängd G3-grade skärande förening till mitten av auto organ panelen och placera skumapplikatorn ovanpå det. Tryck in avtryckaren på polermaskinens så skumapplikatorn börjar rotera och arbeta föreningen i de slöa områdena lacken där brister har avlägsnats. Behåll kontrollen genom att justera den roterande omkopplaren på polermaskin handtaget till en säker arbetsmiljö hastighet.
4

Torka panelen auto organ rent av överskott skärande förening med en mikrofiberduk så snart glans har återställts. Titta över ytan av panelen för polerrosor orsakade av skärande föreningen och tillsätt små, ärtstora mängder inglasning förening över de drabbade områdena. Exchange skumapplikatorn på polermaskin för en lammull applikator och plats på ytan av panelen.
5

Aktivera omkopplaren och arbete glaset föreningen in i virvel märken. Stanna maskinen regelbundet och torka den med en ren mikrofiberduk för att se markeringarna tas bort. Fortsätt polera panelen auto organ med inglasning förening tills en perfekt, felfri finish uppnås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121962.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.