Hur Färg-sand med en klarlack

Färg-slipning din bil kan du ta bort det översta lagret av finish på din bil och få en fin, jämnt kratsade ytan, eller det kan göras som en förberedelse för lackering ditt fordon. Ett bra sätt att se till att du sand bilen är jämnt att använda en klarlack. Klarlacken du kommer använda kallas guidecoat. Det kan du enkelt se om det finns några fläckar som inte är enhetliga. När du ansöker på klarlack och godkänner målet, kan du komplettera din färg slipning till perfektion. Saker du behöver
600-grit slipkloss
Slipplatta
mjuka handdukar
Guidecoat
trasa eller borste
2000-grit slipkloss
fuktig trasa
Varm tvålvatten
Variabel hastighet buffert
Visa fler instruktioner
1

Slipa ytan du vill färg-sand med en 600-grit slipkloss. Du kan använda en rondell för böjda eller svåra att nå områden där blocket inte passar.
2

Torka bilen ren med en mjuk, torr handduk och kontrollera att de slipade områdena är ens. Slipa alla höga punkter tills de är även med resten av ytan och torka igen.
3

Applicera ett mycket tunt lager av guidecoat på de slipade områden med en trasa eller borste.
4

Wet-sand bilen med en 2000-grit slipkloss efter applicering guidecoat. Du måste väta området med en fuktig trasa precis innan du sand den. Se till att området är blött vid slipning.
5

Tvätta alla de slipade områden med varmt tvålvatten och en mjuk trasa. Se till att du tar bort allt damm och skräp som skapats av slipprocess och låt bilen torka.
6

Buff alla de slipade områdena med en variabel hastighet buffert. Denna typ av buffert kan du gradvis öka hastigheten på din polering så att du kan få det bästa resultatet. Sluta polering när du har uppnått en slät, jämn finish på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121575.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.