Förhindra att bromsdamm från skadliga Wheels

Din bils bromssystem använder bromsbelägg eller skor som trycker mot en rotor eller trumma, bromsa din bil genom att tillämpa friktion. I processen bär bromsens friktionsmaterial och bildar en damm som blåser på motorväg eller rockar ytor hjul. Denna damm är ful och även ganska frätande om kvar på hjulen för någon längre tid. Om dammet blir fuktiga, de resulterande syrorna kan etsa ett hjul avslut. Saker du behöver
Wheel Cleaner Review mjuk borste eller svamp
Wheel vax
Damm sköldar
Harder bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1 < p> Rent frätande bromsdamm från hjulen ofta. Det finns två typer av hjul städare tillgängliga för jobbet: syra-baserade och syrafritt. De flesta spray-on/hose-off hjul städare är av syra-baserade typ, som är städare som används vid biltvätt och detailers. De innehåller oftast en liten mängd oxylic, fosforsyra och /eller saltsyra för att göra jobbet enklare.
2

Om du använder en spray-on typ renare, inte låter det torka på hjulet yta eftersom detta kan etsa hjulen.
3

Använd fler hjul med barn, syrafritt rengöringsmedel som innehåller ett alkaliskt lösningsmedel och vätmedel för att lossa smuts och damm från hjulet. Dessa kräver mer arbete sedan en mjuk borste eller svamp används för att avlägsna damm och smuts.
4

antingen renare, rengör hjulen innan du tvättar din bil så att du inte får städare, smuts och bromsdamm på redan rena kroppsdelar.
5

Skrubba med en mjuk borste eller svamp för att avlägsna envis smuts och damm. Låt heta hjulen svalna innan rengöring och rena ett hjul i taget. Låt inte rengöringsmedel torka på hjulen, speciellt om du använder en syra-baserade rengöringsmedel.
6

Efter rengöring, applicera ett lämpligt vax målade och tydligt belagda hjul. Detta kommer också att göra rengöring av fälgarna lättare nästa gång.
7

Överväg att lägga damm sköldar som passar mellan bromsoket och hjulet. De är tillgängliga för de flesta originalutrustning och eftermarknaden hjul. Installationen innebär att ta bort hjulet, montera sköld mot hjulets insida och byta hjulet.
8

Installera hårdare bromsbelägg om du vill begränsa bromsdamm, men se till att inte kompromissa bromsning effektivitet. Mjukare kuddar som producerar mer damm används för bättre bromskraft. Eftermarknaden ersättare finns tillgängliga att använda kevlar och kol Kevlar kuddar, liksom mer metall i stället för kolhalt, som producerar mindre bromsdamm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120877.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.