Tips för rengöring Gold

Guld har använts i årtusenden som valuta, smycken och annan metall arbete på grund av sin formbarhet, knapphet och förmåga att stå emot vanära. Men, måste även guld regelbunden rengöring och vård för att undvika slöhet och föra ut dess naturliga lyster. Med rätt tips, verktyg och tekniker, kan du rengöra och förvara dig guld så att dess skönhet och värde kommer att pågå i generationer. Saker du behöver
mjuk borste
Tvättsprit
luddfri trasa
Diskmedel
Varmt vatten
Visa fler instruktioner
1

Har ditt guld smycken rengöras genom en professionell juvelerare en gång om året. Regelbunden rengöring kan göras hemma, men en professionell smycken renare kommer att ge din guldsmycken en djup ren och kontroll samtidigt. De flesta smycken butiker erbjuder att rengöra ditt guld smycken för en liten avgift eller ibland till och med gratis. Om du går till samma återförsäljare som du köpte guld från, kommer de ofta ge dig en gratis årlig rengöring utan kostnad som en del av deras garanti.
2

Rent guld regelbundet med en mild tvål och vatten. Undvik överanvändning av starka kemikalier, eftersom de kan göra mer skada än nytta. En mild diskmedel och mjuk borste är allt du behöver för att ta bort dagligen bygga upp. En mycket mjuk pensel med tandborste fungerar bra. Guld är en mjuk metall, så något alltför stel blir slipande till dina smycken, orsakar repor och lämna ditt guld med en disig finish.
3

bort grime och ackumulerade rester. Om det var ett tag sedan ditt senaste rengöringen och du har grime på berget inställningen och sprickor i guldet, blöt guldet i en tvättsprit bad för 10 till 15 minuter och få bort all smuts med en mjuk borste. Använd inte alkohol för att suga eller rengöra alla guldsmycken som har pärlor på den. Alkohol kan skada pärlor.
4

Skölj guld grundligt. Efter rengöring av guld med alkohol eller tvål, skölj den ordentligt. Även städare kan lämna en rest efter den tråkiga naturliga lyster av guld.
5

Torka guld med en luddfri trasa. Det är viktigt att torka guldet helt efter en rengöring. Som med rengöringsmedel, kommer vatten fläckar lämnar guldet tråkigt om det är kvar att torka. Buff guldet torrt med en mjuk och luddfri trasa för att få tillbaka sin naturliga glans. Undvik att använda pappershanddukar, eftersom de kommer att lämna partiklar på guldet.
6

Store guld ordentligt. Din guld kommer att kräva mindre rengöring och vård om det förvaras på rätt sätt. Förvara enskilda bitar i separata tygpåsar i ett svalt och torrt ställe. Detta kommer att hålla guld renare längre, och eftersom guld repor så lätt, är det bäst att förvara det separat från andra smycken och metaller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120932.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.