Ingredienser i billack

Det finns tre olika typer av billack: baslack, primer och klarlack. Dessa olika typer av billack varierar i färg och syfte men delar ofta en serie av bas ingredienser som finns i de flesta typer av färg för fordon. Även om den exakta ingredienserna i billack beror på tillverkaren, vissa ingredienser är standard i alla märken och är nödvändiga för riktig konsekvens. Barium Sulfate

Bariumsulfat är den primära komponenten av baryt och används ofta i kombination med svavelsyra. Även bariumsulfat används i en mängd olika tillämpningar, inklusive plast och färgade pyroteknik, är dess huvudsakliga användning i billack som fyllmedel eller vit bas. Beroende på färgen, kan bariumsulfat blandas som fyllmedel för att göra färgen tjockare och mer transparent. I andra typer av billack, används den för att som ett vitt pigment för att blanda och skapa olika nyanser av grundfärgerna. Finns speciella pigment som gör
Filler

Fillers inte ändra färgen på färgen utan istället ökar sin tjocklek och vikt, och ibland gör det mer hållbart eller mer långvarig. De typer av fyllmedel som används variera beroende på tillverkare, men är oftast billiga organiska material. Typiska fyllmedel som finns i billack innefattar talk, kalk, kiselgur eller eldriven kvarts. Mängden använt fyllmedel beroende på märke, men dåligt gjort färgen ofta innehåller mer spackel än bättre kvalitet billack.
Resin

Resin är en tjockt material som produceras av växter och träd, och har använts som konserveringsmedel och lim i tusentals år. Harts som används i billack är avsett att binda pigmenten och lösningsmedel hos färgen tillsammans, och göra det ordentligt fästa på fordonet när målade. Billack med en ordentlig mängd harts torkar hårt och vara mer hållbara än billigare måla med lite eller inget harts.
Xylen

Xylen är ett mycket brandfarligt lösningsmedel som finns i bensin och andra bränslen, och som ibland används på boskap för att öka blodflödet till vissa delar av kroppen, till exempel öronen. Xylen används ofta vid framställning av läder, när det torkar ut materialet så att den kan härdas med harts eller andra kemikalier. Förekomsten av xylen i billack varierar, men det används främst för att tunna ut konsekvensen av färg eller att öka mängden tid som krävs för att torka, vilket är nödvändigt för att tillämpa konsekventa färgskikt på ett fordon.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121501.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.