Car Wax Vs. Mögel Release Wax

Om du specificera bilar, du är bekant med bilvax. Men om du gör bildelar, är du också bekant med mögel-release vax. Dessa två produkter har mycket gemensamt, men de är mycket olika i funktion. Ett används för att skapa delar, den andra för att göra dem lysa och skydda dem. Mold Release Wax Funktion

Mold frisättning vax appliceras på insidan av en form för en bil del. Denna vaxning process påverkar inte formen på sidan. När metallen eller materialet hälldes i formen torkar, tillåter vaxet formen för att bryta sig loss från den del lättare. Det är en friktionsfri yta som hindrar formen från att binda till gjutmaterialet.
Bilvax Funktion

Bil vax appliceras på ytan av bilen med en mjuk matta. Denna typ av vax används för att skydda lacken från repor och blekning. Växer ge ytan av en bil en skinande, glänsande glans när den tillämpas på rätt sätt. De används i detaljer och ytbehandling av metall bil utvändiga ytor, inklusive huv, dörrar och tak.
Typer av Mold Release Wax

grundläggande typer av formsläppning vax inkluderar de som används i härdade formar och nya formar. De flesta formsläppegenskaper vaxer är konstruerade för användning med epoxi formar som skapar glasfiber delar. Meguiars och Mann är två företag som producerar vaxer formsläppegenskaper
Typer av bil vaxer

bil vaxer är indelade i två kategorier:. Naturliga och syntetiska. Syntetiska vaxer är tillverkade med petroleumprodukter eller plaster. De är i samma kategori som tätningsmedel och ger ett varaktigt skydd för färg. Dessa håller längre än naturliga vaxer som kommer från växter såsom copernica anläggningen. De håller upp till 60 dagar, medan några syntetiska vaxer senaste 90 dagar eller mer.
Överväganden

Båda vaxer har liknande egenskaper, men dessa egenskaper förbättras för olika ändamål . En övergång vax är avsedd att pågå i flera mögel gjutgods. Detta innebär att det måste stå emot värme och tryck, snarare än att erbjuda en djup, glänsande glans. Den bilvax, å andra sidan, måste vara mer motståndskraftig mot ultravioletta strålar, då bilen utsätts för dessa strålar mer än insidan av formen kommer att bli.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121499.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.