Hemlagad bil Spray Booth

Måla en bil är en av de bästa sätten att återställa den till dess ursprungliga briljans eller ge det ett helt nytt, anpassat utseende. Däremot kan måla jobb vara dyrt, med många auto butiker laddning uppåt på $ 1000 för en komplett lack. Konstruera en monter hem paint är ett bra sätt att spara pengar samtidigt som kontrollen av målningen processen själv. Konfigurera

Det första beslutet att göra för att bygga en monter hem färg är hur stor för att göra den färdig monter. Booths kan byggas inuti befintliga strukturer såsom en lada eller garage. En bra storlek för en monter tillräckligt stor för att bekvämt måla en bil är 15 av 10 fot, med en 8-fots tak. För större bilar eller lastbilar, överväga en större monter. Om utrymmet är begränsat, mäta bilen för att se om mindre monter är möjligt, eller om att bygga montern utomhus är det bästa alternativet. Kom ihåg att ge utrymme för bilen, den person som gör målningen och sprututrustning.
Byggnad Ramen


Konstruera bildrutan i lackboxen med 1 tums plast PVC rörsystem. PVC är billig, lätt, och finns på de flesta järnaffärer. Använd 1 tums PVC lederna att montera ramen, vilket bör ha minst tre stolpar längs varje sida och korsa hängslen på toppen. Säkert och löst förband med silvertejp.
Väggbeklädnad

För ytterväggar av montern, använd genomskinlig plast drop dukar. Detta kommer att täta av luften inne i montern samtidigt som naturligt ljus i för synlighet. Fäst plast drop dukar på ramen med silvertejp och täta alla skarvar på båda sidor. Lämna plasten på ena sidan av montern lös så att det kan dras tillbaka för att bilda en in-och utresa.
Exhaust

lackboxen behöver ett avgassystem system för att utvisa måla rök och dra i ren luft för att torka färgen. För att skapa en avgas, skära bort plasten vid ena hörnet av montern och infoga en rutan fan. Placera fläkten så att det kommer att blåsa utåt och försegla kanterna på plasten trasa vägg med silvertejp. På den motsatta väggen, cutt ett hål av liknande storlek. Täck detta hål med en bomull lakan och täta kanterna. Detta kommer att fungera som ett filter för luft som kommer in i montern. Innan målning, slå på fläkten och dämpa lakan genom att spraya den med vatten från en sprayflaska. Detta kommer att förhindra att damm kommer in i montern där det kan skada våt färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121205.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.