Bästa sätt att vaxa en bil

Vaxning en bil skyddar den målade ytan från sol, regn och andra skadliga element. En sak vaxning inte göra är att göra din bil skinande. De flesta bilar ser bättre efter att ha vaxat, men det beror på att det tvättades innan den vaxas. Du kan ta några steg för att få ut det mesta av vaxning en bil. Tvätt

bästa vaxet jobbet börjar med en bra tvätt för din bil. Parkera bilen i skuggan så att solsken inte värma ytan. Använd biltvätt tvål, en mjuk svamp och en vattenslang utan munstycke. Högtryck sprutor kan användas, men kan skada lacken.

Tvätta varje del av bilen, börjar vid taket och arbeta dig nedåt. Tvätta stötfångarna och nedre kanten av bilen efter tvätt de viktigaste områdena. Tvätta fälgar och däck sist. Dessa områden är de smutsigaste och kommer att behöva tvättas, sköljs och tvättas igen för att se till att all smuts är borta.

Efter tvättning och sköljning av bilen, torka den med en syntetisk sämskskinn. Detta förhindrar att vatten fläckar bildas och orsakar oxidation senare. Addera Innan Vaxning

flesta människor applicera vax efter att bilen är torr. Detta är inte det bästa sättet att vaxa en bil. Du måste först ta bort alla små metallpartiklar som inte kan avlägsnas genom tvättning ensam. Använd ett kit lera bar att rengöra alla föroreningar från metallen och få den renaste ytan möjligt innan vaxning. En lera bar kit levereras med en lera bar och lera smörjmedel. Spraya smörjmedlet på ett litet område sedan gnugga leran bar fram och tillbaka över den våta ytan. Leran bar plockar upp eventuella partiklar som kan ha fastnat i den målade ytan. Du kan vika och omforma leran bar att hålla bara rena områden som utsätts för bilens yta. Spraya området igen och torka av den med en mikrofiberduk. Flytta till ett annat område tills hela bilen har gnuggas med leran bar.

Polera bilen med en milt slipande bilvax. Använd en dubbelverkande oscillerande polermaskin, rör sig i små cirkulära och fram och tillbaka rörelser. Detta avlägsnar milt bleka områden av färg (även de du inte märker) och ger bilen ett ljust sken. Polska alla målade ytor.
Vaxning

Applicera ett tunt lager av ren carnuba vax. Använd inte några speciella vax system eller kit vax. Ingenting fungerar bättre än vanligt rent carnuba vax. Applicera ett tunt lager carnuba vax med en fuktig svamp. Låt vaxet sitta i ungefär fem minuter och sedan polera bort det för hand med en mjuk, torr 100% bomullstyg. Låt inte vaxet sitta på ytan längre än fem minuter. Du kan behöva göra små områden åt gången och aldrig låta vaxet att sitta i solen på bilen. Detta gör att vaxet blir torra och inte skydda bilen som det ska. Också, aldrig vax i mycket hett eller mycket kallt väder. Detta gör att vaxet torka, eller inte torr, korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121076.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.