Vad gör en bil Louder : ? Ett avgassystem eller en ljuddämpare

I en bil , är avgassystem installerade för att vägleda de gaser och rök från motorn bort från fordonet och passagerarna i den . Systemet består av en serie av rör som förbinder motorn till en katalytisk omvandlare och en ljuddämpare . Funktion

Gaserna som skapats som ett resultat av förbränningen i en bilmotor är skadliga vid inandning så de måste riktas bort från passagerarna . Detta uppnås genom de ledningar och rör (dvs. den avgas) under fordonet , vilka styr dessa ångor bort och även hjälper till att kontrollera det ljud som alstras genom förbränningen av gaser.

Avgassystem också bidra till att förbättra prestandan hos bilens motor och bränsleförbrukningen.
ljuddämparen

ljuddämpare är installerade längs avgassystemet i syfte att minska det ljud som alstras i avgaserna.
< p > De fungerar genom att använda en resonanskammare , som har en serie hål . Gaserna lämnar motorn vid mycket höga tryck och ange ljuddämparen , där motstående ljudvågor i resonanskammaren ut varandra och gaserna lämnar ljuddämparen med en mycket tystare ljud .
Mini - halsdukar

Några bil entusiaster väljer att ta bort ljuddämparen på avgassystemet att göra bilen starkare . Det finns mini - halsdukar som finns, som är mindre och billigare än normalt , fabriksinstallerade ljuddämpare , men de gör samma jobb samtidigt tillåta mer ljud .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121687.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.