Solar Batterier för bilar

Uppfinningen av bil sol batterier var en av de "Sputnik ögonblick" för den moderna världen, denna "ren och grön" teknik utnyttjar förnybar energi för att minska koldioxidutsläppen och övervinna den nuvarande energikrisen. På grund av den ökande populariteten av solenergi bilar, under de kommande fem åren med start 2011, är miljarder dollar som investeras i en sol bilbatteri fabrik i Kina. Typer
p Det finns sol bildesign med solpaneler biltaket. Men, även om bilen lämnas under solen i 10 timmar, skulle elen stöder bara 10 miles av körning med dagens teknik.

Elhybridbilar med hybrid nickelmetallhydridbatterier bilbatterier är mer praktiskt. Dessa hybrid sol batterier är ansluten till solpanelen batteriladdare tillbehör som är monterad på garaget taket för laddning och förlänga livet bilbatteri. En 5 watts sol sippra laddare kan behålla 12 volts bilbatterier genom att ladda varje 1-2 timmar.
P Det finns också gröna hybridbilar använder solpanel biltaket drivs sol batterier tillsammans med konventionella energikällor. Dessa brukar erbjuda ett alternativ Eluttagsikonen att ladda bilen under molniga dagar.
Funktion

Solfångare monterade på solens biltak eller garage taket fånga solenergi. Panelens solceller omvandlar solens strålar till elektricitet genom utbyte av elektroner och fotoner till makten elbilen motor och driva bilens hjul. De lagrar överskottsel inne sol bilbatterier används när panelen elförsörjningen är otillräcklig på grund av mulen himmel eller på natten.
Real World Bilar Till Salu

Venturis Astrolab är den första globala kommersiella elektro-solar hybridbil. Den drivs av en 39 kvadratmeter yta av solceller som fångar solenergin förutom den vanliga vätskekyld elektriskt uppladdningsbart bilbatteri. Den har en räckvidd på 68 miles och toppfart på 75 mph.

Som av 2010, har Toyota Prius solar bil en sol alternativ panel tak kostar $ 3500 som kan förlänga bilens eldrift körsträcka med 20 miles.

I slutet av 2010 Panasonic har nyligen utvecklat hög kapacitet, lätta cylindriska 650 mm långa Litium jon solbatterier, 18 mm i diameter som snart skall införlivas hybrid kommersiella bilar.

Fördelar

Solar bilbatterier stöd konventionell bil bränsle bevarande och minska din klimatpåverkan. Problem från att fastna på vägen med ett dött batteri och höga energiräkningar från spiral bensin-och oljepriserna har minskat. Användandet av gröna solenergi bilar av företag hjälper till att främja varumärkets image. Många skattelättnader som minskar skatterna finns tillgängliga för användning av miljövänliga hybridbilar på federal och delstatlig nivå.
Problem

Dagens sol bilbatterier inte medger långa enheter, de har otillräcklig energitäthet för korrekt acceleration. Solens batterier erbjuder genomsnittliga hastigheter på 50 km /h under ett helt solig dag men endast omkring 30 mph på en molnig dag

Solar batterier är dyra, skrymmande och inkonsekvent;. Sin produktion varierar med väder och tid på dygnet . Stad tillämpning av sol batterier är svårt även i soliga Kalifornien eller Florida eftersom skyskrapor blockerar solens strålar.

Långa sol batteriladdning timmar är obekvämt. Standard lägre kostnad sol batterier är bara 14 procent effektivare. De avancerade 30 procent effektiva solceller är dyra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121851.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.