Hur mäter sexkantsbultar

sexkantsbultar är den vanligaste bult typ. Den hex-format huvud för dessa bultar syns i alla typer av mekaniska anordningar, och ändå viss förvirring kvarstår om det korrekta sättet att mäta en bult. De fem faktorer som måste vara kända för att bestämma lämplig ersättning för en sexkantsbulten är längd, skaft längd, diameter, gängor per tum och årskurs. Saker du behöver
Mätning skalmåttet
Thread (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Placera noll änden av mätskalan mot botten sexkantshuvud, och läsa skalan för att bestämma den totala längden av bulten. Bult längd ökar i 1/4-tums steg. Kom ihåg att använda en metrisk skala vid mätning metriska sexkantsbultar.
2

Mät ogängade delen av bulten. Detta är skaftlängd och måste vara samma om ersättande bulten att säkerställa korrekt drag-rating upprätthålls. Addera 3

Mät över den gängade änden av bulten att bestämma bult diameter. Den minsta bult är 1/4 tum i diameter. Hex bultar diametrar ökning 1/16 tum.
4

Använda en gängtolk, bestämma gängor per tum. Om en tråd mätare är inte tillgänglig, räkna trådarna i den första tum av bulten. Du måste använda en tråd mätare vid mätning metriska skruvar.
5

Notera eventuella tecken på skruvskallen. Detta är symbolerna som betecknar den hårdhet av bulten. Byt ut bulten med en som har samma märkning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121210.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.