Hur rekonditionera Strålkastare

När bilarna blir äldre, delar börjar slitas ut och visar tidens tand. Strålkastare tenderar att ta en hel del övergrepp, särskilt plast modeller, som kan läcka, plocka upp kondens eller gulnar med tiden. Med ett glas strålkastare det är enkelt: köpa en ny och installera det. Men med plast strålkastare, det finns lite mer arbete för att rekonditionera dem till fabriksinställningarna, men ingenting som inte kan göras av en nybörjare hemma med rätt verktyg. Saker du behöver
Headlight restaurering kit
Drill
Microfiber handdukar
Kök och bad klar silikon
pappershanddukar
hink fylld med varmt vatten
Visa mer instruktioner
1

Parkera fordonet på en sval, skuggig plats. Vaxning och rengöring av plast på strålkastarna görs bäst i en skuggig miljö så att produkterna inte torkar för snabbt.
2

Sätt putsdyna ingår i strålkastare restaurering kit i borren och tillämpa plast polish på kudden. Ställ borren på en låg inställning, sedan använda dynan till strålkastare och slå på borren.
3

Arbete borren runt strålkastaren, arbetar plast polish runt objektivet. Detta kommer att ta bort den gulnande och repor från ytan av strålkastaren och rengör det. Använd en microfiber handduk för att torka bort polish, gnugga bort det i en cirkulär rörelse och vrida handduken ofta för att säkerställa att du alltid torkar med en ren yta.
4

Upprepa steg 3 med polera igen, se till att alla eventuella repor är borta från strålkastaren. När de är, pop huven och lokalisera basen av strålkastaren, där den klara linsen möter plasthölje.
5

Applicera silikon till sömmen där klara linsen och plasthölje möts, att se till att silikon överbryggar gapet mellan de två styckena. Blöt en pappershandduk med vatten från hinken, och torka av pappershandduk över silikon, platta ut pärlan mellan de två delarna. Om någon silikon har landat på plastlinsen eller något annat område som är mindre önskvärda, rensa ut med en ny pappershandduk med vatten. Låt silikonet torka i minst en timme innan du kör bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121335.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.