Hur man fixar ett chip på en bil

oavsett hur noga du parkera din bil på köpcentrum eller hur väl du väja undan från flygande stenar, så småningom du är benägna att drabbas av ett chip och att konfronteras med en invecklad reparation jobb. Istället för att ta bilen till en dyr auto body shop, överväga att ta itu med jobbet själv. Allt du behöver är några grundläggande verktyg, en flaska Bättringsfärg, ett par timmar att avvara, lite skicklighet och en hel del tålamod för att få din lack ser ut som nytt igen. Saker du behöver
600-grit vått /torrt sandpapper
Lim
Ny penna med oanvända trä Eraser Review tandpetare
Tvättsprit
grundfärg
Heavy plastmugg
Bättringsfärg
2000-grit platt slipkloss
bomullstyg
Wax
Visa fler instruktioner
1

köpa en flaska bättringsfärg på ett bilhandlare eller auto delar butik. Se till att den är perfekt matchar färgen på din bil. Tvätta bilen och titta på chipet för att se om metallen visar. Om så är fallet, skära en liten bit av 600-grit vått /torrt sandpapper och limma den mot slutet av en ny penna med en oanvänd suddgummi. Använd det försiktigt för att släta ut eventuella rostpartiklar.
2

Använd en tandpetare för att skaka bort eventuella färgflagor. Blöt änden av en ren sandpapper penna med några droppar vatten och tillämpa den på det flisas området. Indraget av chipet ska visas under den omgivande färgen så att den nya färgen du ansöker senare inte lämnar en ojämn utseende.
3

doppa en tandpetare i tvättsprit och använda den att rensa bort damm kvar av slipningen processen. Häll lite grundfärg i en tung plastmugg. Doppa änden av en tandpetare i primern och placera den i mitten av chipet, låter den rinna ut i fördjupningen.
4

Låt primern färgen torka upp till två timmar. Slipa försiktigt området med en fuktig bit sandpapper limmas på en ren penna och avsluta genom att rengöra området med en trasa fuktad med ett stänk av tvättsprit.
5

Häll din perfekt matchade touch-up måla i en tung plastmugg och doppa en ren tandpetare i den. Stick in tandpetare i mitten av primade området och låt färgen sprids ut. Låt det torka i två timmar.
6

Upprepa målningen processen tills chipet är helt ifyllt, låta varje lager torka i två timmar. Du kommer att veta att jobbet är gjort när en utbuktning av färg visas strax ovanför det omgivande området. Låt chip reparation sitta i en vecka.
7

Skaffa en 2.000-grit platt slipkloss från en Biltema. Förbered blocket för användning genom att följa tillverkarens anvisningar. Gnid den förberedda blocket på färgen bula i en back-och-tillbaka rörelse tills bula är slät och nivå med resten av lack. Rengör området med en bomullsduk och applicera ett lager vax.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121664.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.