Motorcykel avrostning

En av de mest utmanande steg i att återupprätta en motorcykel behandlar rost. Oftast inträffar rost på metallram där det kan vara svårt att komma åt. Ta bort motorn eller andra komponenter kan vara det enda sättet att reparera rost, men med rätt verktyg även de mest väderbitna cykeln kan göras för att se nytt. Att komma till Rust

Den första utmaningen för rostborttagning är att få tillgång till rost själv. I fallet med en rostig gammal motorcykel, kan detta innebära demontering cykeln ner till dess ram. Håll koll på alla delar du bort genom att göra ett diagram eller uppsamlare och märkning delarna. Notera också i vilken ordning de kommer ut, så att du kan vända detta för återmontering. Om din rost är liten och lokaliserad, kan dis-montering är inte nödvändigt, men annars processen för rostborttagning blir ungefär samma.
Första stegen

första steget i rostborttagning bör vara att rengöra de drabbade ytorna med en bil tvål och vatten. Skölj den del av motorcykeln nära rost och låt dem torka noga. Sedan använder ett grovt verktyg såsom en stålborste eller slipande dyna att börja ta bort rost. Dessa verktyg kan användas med vatten, vilket kommer att bidra till att bryta ner annan smuts på den rostiga ytan och hålla damm från att stiga upp i luften medan du arbetar. Slipdyna bilagor kan också användas på en borrmaskin eller skruvdragare för snabbare borttagning av rost.
Avslutning

När majoriteten av rost avlägsnas med användning av ett grovt verktyg, flytta ner till en finare verktyg såsom stålull eller fint slippapper. Detta kommer att ta bort eventuell rost i små utrymmen såsom repor i metallen själv och även ta bort repor som gjorts av din grovt verktyg. Det kan vara nödvändigt att arbeta i flera steg, flytta till finare verktyg tills motorcykeln är fri från rost och har en enhetlig, slät yta.
Andra alternativ

motorcykel ramar eller andra komponenter med blanka ytor, såsom polerat rostfritt stål, hoppa över den mest slipande verktyg och börja med ett milt slipande dyna av medellång-grit sandpapper. Processen kommer att gå långsammare, men du kommer att behålla mer av ytans ursprungliga glans. Också i fall där vissa rost inte kan avlägsnas, såsom utrymmen du inte kan nå med ditt verktyg eller där rost är djup, använd en flytande oxid konvertering. Denna kemiska behandling neutraliserar rost och förbereda ytan för att primas och målas. Antingen bort eller behandlas Addera målning och polering

När all rost på din motorcykel med en oxid omvandlare, ytorna är redo att på nytt klar. Detta kan vara en perfekt tid att prova ut en ny färgsättning eller helt enkelt för att försöka reproducera den ursprungliga fabriken utseende. Prime alla komponenter innan målning och arbetar i lager, så att var och en för att torka helt innan nästa lager appliceras. För glansiga ytor som inte kräver färg, en mängd polermedel och rengöringsmedel finns tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121130.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.