Hur man sätter Tvätta en Auto

Högtryckstvätt - även känd som högtryckstvätt - är ett effektivt sätt att avlägsna crud och smuts från ditt fordon, men med rätt utrustning, munstycksspetsen och tekniker är viktigt. För mycket tryck utan någon reglering skulle kunna beröva färgen rätt off i fläckar. Mest kommersiell kvalitet makt brickor är konstruerade för mer intensiva jobb, men med hjälp av en vinklad fläkt spets skär ner på kraften i sprayen avsevärt. Saker du behöver
trädgårdsslang
makt bricka
Fan tip Rengöring lösning
Visa fler instruktioner
1

Hook upp trädgårdsslangen till högtryckstvätten och se till att det tätt är ansluten. Fäst fläkten spets till munstycket och testa sprutpistolen bort från bilen först. Få van vid känslan av enheten och respektera kraften. Även fordonsindustrin lacker kan vara hållbara, kan sprutning mänsklig hud för nära med ett högtryck makt bricka orsaka allvarlig skada. Rikta aldrig strömmen på dig själv eller någon annan. Försök att använda en maskin som har ett maximalt tryck på omkring 1.800 pounds per kvadrattum, eller psi, för optimala resultat. För högre tryck enheter, kommer du bara att stå längre bort vid sprutning för att undvika att göra skada.
2

Bring enheten över till bilen och fyll vätsketanken med flytande tvål passform för biltvätt. Använd en mycket ljusare sprej än full gas för att belägga bilen och tillämpa tvål konsekvent. Applicera tvål nerifrån och upp för att undvika ränder. Använd en högre koncentration av tvål för områden med mest smuts. När du mätta hela fordonet, låt tvålen arbete för cirka tio minuter eller så. För varmare temperaturer och mörkare färgade bilar, kanske du vill skölja bort det lite tidigare, eftersom du inte vill att tvålen torka och få caked på.
3

Skölj bilens målade områden med en full gas spraya från ett avstånd. Undvik att spraya för nära målet och se upp för bildekaler, dekaler eller pinstriping. Du kan undvika att riva dessa off genom att starta runt mitten delen och arbeta ut mot kanterna. Arbeta uppifrån och ner vid sköljning. Du ska inte behöva vara mindre än två eller tre meter bort med munstycket för att få det mesta av smutsen. Spraya i vinkel vid arbete på områden som du kanske måste flytta närmare för bästa resultat.
4

Spray lite närmare för att rengöra däck och navkapslar. Hukar sig och vinkla sprayen upp att få under hjulhusen. Var extra försiktig runt speglar, grillar och lätta höljen. När tvålen är helt tvättas bort och du har sprutas ner alla problemområden, stänga ned maskinen. Stäng av vattnet från tappen och trycka av på sprutpistolen att cykla allt vatten ut. Koppla loss slangen, och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121938.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.