Hur Resurface avgasmanifolder

Grenrör är bultade till utloppssidan av en motor och som sådan, är ansvariga för att evakuera motorns avgaser. Eftersom de finns i de heta, oljiga ramarna för motorrummet och även föremål för vatten och skräp som kommer upp genom motorrummet från vägen, kan avgasgrenrör uppleva en hel del slitage över tiden. Om du återställer en bil, bör utblåsningsgrenrören ska lackeras. Saker du behöver
Sand Blaster eller stålborstar och hjul tråd
Borrmaskin
Cleaner för att avlägsna fett
Paint Remover Review Rostborttagare sprit kommenterar: Mineral eller thinner
Hög temperatur spraya primer
Hög temperatur sprayfärg
Clean luddfri trasor
Visa fler instruktioner
1

Ta utblåsningsgrenrören. Detta kommer att variera mycket från bil till bil. Generellt är de grenrören bultas fast i huvudet med flera bultar eller nitar. Konsultera verkstadshandboken för just din bil.
2

Rengör grenrör med ett avfettningsmedel för att grundligt ta bort all olja och fett.
3

Använd en sandbläster och basilika sand för att avlägsna allt av den gamla färgen och rost. Du kan också använda en rad olika stålborstar och hjul tråd monterade på en borr för att tömma rören. Om du använder den senare metoden, använd färgborttagningsmedel på färgen.
4

Rengör grenröret ordentligt med sprit eller thinner. Se till att det finns absolut inga spår av olja. Försök att inte röra grenröret efter att du har rengjort den.
5

Spray grenröret med hög temperatur primer. Spraya på ett tunt lager, låt det torka i en minut eller så och sedan spraya på 02:58 tunga rockar.
6

Spraya på hög temperatur färg päls. Detta kan vara vilken färg som helst, men om du återställer en bil till fabriken spec, sedan ta reda på vad den rätta färgen är. Spraya på tre eller fyra tunga rockar, vilket gör att rockar torka mellan.
7

tillbaka grenröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121212.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.