Motorcykel Detailing Tips

Tillsammans med åka motorcykel, rengöring och specificera det är förmodligen en av de mest givande aspekterna av äganderätten. Inte bara en ren, detaljerad motorcykel look great parkerade på trottoaren framför den lokala motorcyklist kaféet, garanterar det också att din cykel behåller sitt värde över åren. Verktyg och förnödenheter

för att ge din cykel i detalj den behöver du behöver ett minimum av verktyg och förnödenheter. En slang med en justerbar munstycke kommer att göra jobbet mycket lättare. För att undvika repor på ömtåliga ytor (plast, krom, billet aluminium, aluminium) på din motorcykel, se till att du har ett bra utbud av mjuka, frottéhanddukar, Cirkulärborstar städning, mjuka borstar och Q-tips. För att rengöra cykeln, använd ett milt rengöringsmedel speciellt för motorcyklar. Också, fylla på metall polish, vax, läderrengöring (om din cykel har sadelväskor eller något liknande) och Armor All för rengöring och skydd av plastdetaljer.
Skölj och tvätta den

Park cykeln i en skuggig plats på en varm dag om möjligt. Om din cykel är en cruiser, ta bort sadelväskor och vindrutan, om möjligt. Använd slangen på en medelhög inställning att spola hela cykeln ner och få bort all smuts och skräp. En högtryckstvätt rekommenderas inte, eftersom strömmen av vatten kan vara stark nog att komma förbi gummitätningar på cykeln och potentiellt orsaka mekaniska problem på vägen. Använd en frottéhandduk för att rengöra cykeln. Spraya rengöringsmedel på ditt val på cykelns ytor eller blanda upp det i en container och försiktigt skrubba cykeln. Använd hjulet pensel och eller pensel för att skrubba svåra att nå områden. Skölj cykeln ordentligt med slangen igen och sedan torka den med en ren, torr frottéhandduk.
Detailing

När du har cykeln skurade , dyka in i detaljer delen. För krom och aluminium använder en polish gjord för finish du polering. Applicera polish och polera bort det. För att ta bort envisa fläckar eller mindre rost på krom delar, använd WD-40 och en mjuk borste. Re-putsa den när du är klar. Använd Q-tips för att städa upp sprickor och området mellan ramen och bensintanken. För plastdelar använder en vinyl skyddsmedel som Armor All. Bara gör inte misstaget jag gjorde och Armor All din plats, vilket kommer att leda till att du glider runt överdrivet medan ridning. Också, inte Armor All ytan av däcken som berör vägen eller någon av hand och fot-kontroller. Om du har en sport cykel med plastkaross, använda en god kvalitet bil vax för att skydda lacken och återställa glans. Var försiktig så att du inte skadar några klistermärken som finns på karossen när du vaxar den. För mätare och vindrutan användning Windex eller liknande rengöringsmedel och en ren, torr trasa eller pappershanddukar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121356.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.