Hur man använder en buffert på en bil

Buffing ett fordon kan ta bort färg brister, repor och oxidation. Ordentligt gjort, kan polering ta bort alla skador som inte sträcker sig ner förbi klarlack. Professionell detaljer och tjänster måla kosta en förmögenhet. Med lite övning kan du använda en cirkulär polermaskin att polera din bil till en utställningslokal finish. Saker du behöver
Bucket
Sponge
Flytande tvättmedel
trädgårdsslang
Sprayflaska
Isopropylalkohol
Kratsning förening
Polska
Wax
cirkulär polermaskin
Various polermaskin pads
Microfiber handdukar
Visa fler instruktioner
rengöring och avfettning Bildelar
1

Blanda en standardstorlek hink med varmt vatten med & # XBC; kopp flytande tvättmedel. Detta kommer att bidra till att avlägsna smuts och petroleumprodukter från auto kroppen.
2

Skrubba kroppen av fordonet med hjälp av en svamp. Börja på taket och arbeta nedåt.
3

Skölj med rent vatten med en trädgårdsslang.
4

Hand torka med microfiber handdukar. Handdukarna kommer att dra bort eventuell kvarvarande smuts eller fett. Addera Kratsning med förening och Circular Polermaskin
5

Ansök polering förening till dynan av en cirkulär polermaskin när den är påslagen av. Använd en ljus pad att starta, men använder en grövre grad om det behövs.
6

Placera dynan med drag förening mot ytan på karossen. Arbete i ett område som inte är större än en och en halv fot över. Sprid föreningen över området behöver putsas med den cirkulära polermaskin i avstängt läge. Ställ cirkulär polermaskin till 1.000 rpm (varv per minut) och slå på den. Buff fordonets kaross med en sida-till-sida rörelse, gradvis ökande rpm till 1.500. Byt till en upp-och-ner rörelse för att polera ytan jämnt. Förvara dynan i rörelse för att undvika överdriven värmeutveckling som kan skada lacken.
7

Stäng av cirkulär polermaskin när polering sammansatta torkar på fordonets kroppsytan. Spraya en 50-50 blandning av vatten och isopropylalkohol på området med torkade förening och hand buff med microfiber handdukar.
8

Applicera mer förening och polera med den cirkulära polermaskin om problemområdet inte är fast . Byt till en mer slipande polerplatta om det inte finns någon märkbar förbättring för andra gången.
Polering och vaxning
9

Lägg polish till dynan av cirkulär polermaskin och sprids jämnt över ytan av fordonet medan polermaskin är i avstängt läge. Vänd polermaskin på och sätta den till 1000 rpm. Flytta på en sida-till-sida rörelse och stänga polermaskin när polish börjar torka på ytan av karossen.
10

Spray ytan av fordonet kropp med klart vatten och hand polera med microfiber handdukar. Polera igen om ytan verkar oklar eller grumlig.
11

Applicera vaxet till dynan av den cirkulära polermaskin och fördelas jämnt på låga varv, exempelvis 500.
12

Hand buff vaxade områden med microfiber handdukar. Mest ytliga fläckar ska vara borta. Eventuella återstående områden kommer att kräva en mer intensiv, professionell fixa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121110.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.