Chevy Truck Transmission Borttagning

Om du behöver ta bort överföringen från din Chevy truck, kan du göra det med rätt utrustning och verktyg. Du bör också läsa din instruktionsbok. Om du inte har en bruksanvisning du kan hitta en på en Biltema. Du kommer att behöva en domkraft för att lyfta lastbilen och två pallbockar för att under det att säkert hålla upp det medan du arbetar. Dina verktyg kommer att vara en skiftnyckel och en socket set och en droppskål att fånga gamla transmissionsolja. Drivaxeln

Använda en 1/2-to-2-ton domkraft, lyft framför lastbilen och placera pallbockar under ramen. När trucken lyfts tillräckligt för dig att säkert flytta runt i det, börja ta bort de fyra bultarna som förbinder U-leden mellan drivaxeln och bakaxeln. När du drar ut drivaxeln ur svansen axeln, kommer transmissionsolja utgjuta av svansen axeln, så placera en långpanna eller olja byta panna under svansen skaft av transmissionen.
Lines Och Linkage
p Om trucken är en automatisk, måste du ta bort två överföringsledningar från passagerarsidan av överföringen av bell bostäder nära transmissionen mätstickan. Om det är en manuell växellåda du inte kommer att ha dessa rader, men du kommer att ha skiftande koppling på förarsidan av överföringen. Beroende på året för lastbilen, är bindningen hållit på med antingen en sprint eller låsning ärm bricka. Du kommer också att behöva ta bort hastighetsmätaren kabeln. Om det är en äldre lastbil, kommer det att bli en hård-kapslade kabeln liknar nödbromsen kabeln som trådar på förarsidan av överföringen strax innan klockan huset. Om trucken är en nyare modell, kommer det att vara en elektrisk uppsättning kablar anslutna till en kontakt på svansen axeln.
Ta bort från motorn

bort överföringen bulten som håller svansen slutet av sändningen till tvärbalken på ramen. Du måste antingen använda träklossar eller en domkraft för att stödja vikten av sändningen. Ta ut de nio skruvarna på bell bostäder som fäster överföring till motorn - det finns en på den övre mitten av bell bostäder, två på vardera sidan av bell bostäder och två på varje sida längst ner bredvid guiden pins. Addera Ta bort från Vehicle

Efter uttagningen, manövrera överföringen till den bakre delen av lastbilen ca 6 inches tills det rensar antingen kopplingssats av en manual eller momentomvandlare hos en automatisk. När överföringen är fri, sänk ändskölden hölje av sändningen tills svansen axeln är fri från tvärbalken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121121.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.