DIY Car Wax

Vaxning din bil är en viktigt del av någon bil underhåll och tvätt. Även om du tar bilen till en automatiserad kommersiell biltvätt kommer vaxning processen definitivt vara en del av rengöring. Detta beror på att vaxa bilen ger den ett blankt utseende som gör det verkar (nästan) nya igen. Bilvax kan liknas vid fuktkräm för din bil - det håller färgen ser fräsch och samtidigt hjälpa skydda den från elementen när du färdas genom sol, vind och regn. Gör din egen

Genom att göra din egen bil vax, kan du eliminera de kemikalier som finns i nästan alla kommersiella bil vaxer. Hemlagad bil vaxer kan användas precis som vanliga kommersiella bil vaxer i hur de tillämpas på fordonet.

Du kan göra en enkel hemmagjord bilvax genom att blanda ihop en kombination av bivax, karnaubavax, terpentin och tallolja . Ungefär 2 msk bivax ska smältas och blandas i 8 uns av karnaubavax. Efter att låta denna blandning svalna, kan du blanda sedan i ca 16 uns av terpentin och en matsked av tallolja. Detta bör göra en trevlig icke-slipande bilvax som du bara kan tillämpas på din bil som du skulle någon annan bilvax.
Förberedelser
p Om du är vaxning antingen en mörk bil eller en mycket blank bil, bör du undvika slipande vax. Detta beror på att några repor vaxet gör på din bil kommer att vara väldigt uppenbart för den tillfällige betraktaren och kommer ålder din bil, snarare än att det ser nya igen. Om du är osäker, använd alltid en icke-slipande vax.

Innan du börjar vaxning din bil, bör du först rengöra den ordentligt i all smuts och skräp eftersom om det finns slipande partiklar på din bil när du vaxar den, De kan också repa och förstöra bilens lack. Torka din bil innan du börjar vaxning samt
Vaxning

Du kommer förmodligen att applicera vax på bilen med en svamp -. Den kommer oftast med satsen om du köper ett hem kit bil vaxning. Fukta det lätt innan doppa den i vax och börja vaxa bilen.

Täck hela utsidan av din bil med vax, vara säker på att inte missa några fläckar. Detta kan ta lite tid, så se till att du ger dig själv tillräckligt med tid för att göra det ordentligt. Om du inte tänker göra ett bra jobb, kan du lika gärna inte göra det alls. Applicera vaxet genom att gnugga det på i små cirklar. När vaxet har torkat, kan du ta bort den med en ren trasa och din bil ska se blank och ny igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121297.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.