Hur Måla Rusty Bumpers

När det gäller gamla bilar med metall stötfångare, är rost ett faktum om inte stötfångarna ordentligt har vårdats genom åren. Ofta, stötfångare behöver målas om för att återställa sitt utseende. Måla dem är relativt lätt, billigare än förkromning och kan enkelt göras på en helg. Saker du behöver
färgborttagningsmedel sprit kommenterar: Mineral
FROTTE trasor
Primer
Sprayfärg
180 -, 220 -, 320 -, 400 -, 600 - och 800-grit sandpapper
Respirator
Gummihandskar
Tvådelad, plast fyllmedel, såsom Bondo
Visa fler instruktioner
1

Ta bort stötfångaren från fordonet att den är monterad på. Det finns vanligtvis ett antal bultar på baksidan av stötfångaren som hålla den på. Inspektera stötfångaren eller konsultera en verkstadshandbok för din bil för rätt borttagning förfarande.
2

Strip den gamla färgen från stötfångaren. Spraya eller pensla på färgborttagningsmedel (beroende på typ) och låt den suga in färgen i femton minuter eller så. Färgborttagningsmedel finns på bildelar butiker och järnaffärer. Torka bort färgen med en ren trasa, skrapa bort mer långlivade områden med en plast skrapa. Använd andningsskydd om du arbetar utanför, liksom gummihandskar för att skydda din hud.
3 p Om det finns delar av stötfångaren som har urkärnade eller repad, fylla dessa i med en tvådelad, plast spackel. Blanda harts och härdare enligt tillverkarens anvisningar och sedan tillämpa den på de områden som behöver fyllas. Låt det torka och sedan sand ner med 180 - och sedan 220-grit sandpapper
4

Scuff hela ytan av stötfångaren som kommer att målas med 220-slippapper.. Torka av stötfångaren ner med en lacknafta och en ren, torr och luddfri trasa. Detta måste göras mycket noggrant för färgen att korrekt vidhäftar ytan. Upprepa tills ytan är helt fri från oljor och rester. Försök att inte röra vid ytan med händerna om du inte bär gummihandskar.
5

Applicera ett mycket tunt lager primer på stötfångaren och låt det torka i några minuter. Applicera 3-4 tyngre rockar. Låt primern torka i minst en timme och sedan våt sand stötfångaren med massor av vatten och 220-slippapper. Torka av stötfångaren ner med sprit.
6

Spraya på ett lätt damning av önskad färg av färg. Låt det torka i ett par minuter och sedan spraya på 3:58 fasta rockar. Ljusare färger kommer att kräva fler rockar. Spraya måla i smidigt fram och tillbaka rörelser cirka åtta inches från ytan. För att undvika körningar, inte bo i ett område som är för lång eller gäller mycket färg i ett område.
7

Låt färgen torka i flera timmar eller helst över natten. När färgen är helt torr, våt sand stötfångaren med 220 -, 320 -, 400 -, 600 - och sedan 800-grit sandpapper, med massor av vatten för att minimera repa ytan. Skruva fast stötfångaren eller stötfångare tillbaka till bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121368.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.