Hur man målar BMW E34 Bromsbelägg

Den E34 BMW 5-serie är den tredje generationen av denna populära tyska sedanmodell. Den E34 är en högkvalitativ lyxbil med imponerande prestanda. En modifiering som kan göras på bilen (och någon bil för den delen) är att måla bromsoken. Bromsok färg kan hittas på någon Biltema och finns i en mängd olika nyanser, inklusive sportiga färger som rött och gult. Skjutmått kan målas i en helg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Maskeringstejp
Papper On-line sprit Mineral
Rags
bromsok färg

Visa fler instruktioner
1

Park BMW på ett plant underlag. Lossa muttrarna på de främre och bakre hjulen. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen, som arbetar på en sida i taget. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Rengör bromsok och närliggande områden på alla fyra hörnen med avfettningsmedel och en trasa. Lossa och ta bort de stora bultarna som håller bromsoket på plats. Dessa är placerade på toppen och botten av bromsok vänd mot hjulhuset. Skjut bromsok bort av rotorn.
3

Support oket på en låda eller en plattform eller knyta den till en närliggande upphängningskomponent så att vikten av att den inte drar på bromsen linje. Paint en tjocklek i taget. Torka bromsok ner med sprit och en ren, torr trasa så att den är helt fri från olja och fett. Se till att bromsoket är torrt.
4

bort bromsbeläggen från bromsoket. Tejpen kolvarna och gummitätningar runt han kolvarna inuti bromsoket så att de inte får någon färg på dem. Maskera av allt runt bromsok med papper och maskeringstejp. Wrap maskeringstejp runt avluftningsventilen på bromsoket samt bromsledningen där det bultar i bromsoket. Du vill bara måla på bromsoket. Du kommer också vill täcka hjulhuset och närliggande kaross (fendrar, dörrar etc.) så att de inte får någon översprayning på dem.
5

Spraya på ett lätt damning av bromsok färg. Låt färgen torka för minut eller så för att åstadkomma en vidhäftande yta för tjockare päls. Spraya på ett tjockare skikt av färg, håller burk 6 till 8 inches från bromsok och flytta burken fram och tillbaka i en mjuk rörelse. Låt färgen torka i 10 minuter och sedan tillämpa en annan jacka. Fortsätta att tillämpa rockar tills bromsok har gedigen färg täckning. Upprepa stegen ovan för de återstående bromsok.
6

Låt bromsok torka minst fyra eller fem timmar eller ens över en natt. Se till att de är helt torra vid beröring innan du installerar dem för att undvika att skada lacken. Ta bort allt papper och maskeringstejp. Montera bromsbelägg tillbaka i bromsoket. Skjut bromsok över rotorn. Montera och dra åt bromsok bultar. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Dra åt muttrarna för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121658.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.