Hur får repor Av en helt ny bil

Din nya bil fyller dig med stolthet och glädje - tills det blir en repa i lacken. En repa kan sänka värdet på din bil, kan rost att utveckla och ser ful eller användas - åtminstone för dig. Även om ingen annan märker scratch, gör du förmodligen, och du vill bli av med det. Från lätta repor till djupare skrubbsår, kan du reparera ofta skadan själv istället för att gå till en body shop. Saker du behöver
diskmedel
Mjuk bomull dukar
tjära eller lim remover eller thinner
Rubbing
polermedel
Bilvax
svart skokräm eller tandkräm
2000-grit vått /torrt sandpapper
slipblock
polerskiva
Body förening
Maskeringstejp
SPACKEL (plast) katalog grundfärg
Bättringsfärg

Visa fler instruktioner
1

Run nageln över repan så att nageln kommer att fånga felet. Observera att om din nagel dips i, det är en början. Om det istället fångar på en upphöjd ås, är det en deposition av färg, gummi eller liknande material. Notera hur djupt repan går om det visar sig vara en skråma. Djupa repor som sträcker sig förbi det färgade skiktet är svåra att ta bort, repor som är samma färg som bilen är ganska enkla att ta bort
2

Tvätta det påverkade området helt, med tvålvatten och torka ordentligt. . Applicera tjära eller lim remover, eller till och med lack tunnare, för att avlägsna märken kvar på toppen av färgen. Torka med en mjuk trasa för att avlägsna insättning.
3

Spread gnugga föreningen genom ett märke eller ytlig repa. Gnid föreningen in i området genom att först använda en fram och tillbaka rörelse, så arbetar en del i grunden genom att köra ner längden på felet några gånger. Detta gör föreningen fyller repa in samtidigt slipa ner kanterna. Fortsätt gnugga tills scratch eller märket försvinner helt, polera med en fräsch, ren, mjuk trasa för att avlägsna kvarvarande föreningen
4

Applicera ett polermedel, med en ny duk, för att avlägsna kvarstående fina repor. eller märken kvar från att använda gnugga föreningen. Arbete i en cirkulär rörelse, sedan byta till en fram och tillbakagående rörelse för att ta bort virvlar. Avsluta med att vaxa bilen för att försegla ytan och ökar glans.
5

Gnid en liten mängd svart skokräm till djupare repor (om inte bilen är svart, i vilket fall du kan prova vit skokräm eller till och med tandkräm). Detta kommer att ge en visuell mätare på hur djupt i sanden för allvarligare scratch reparation.
6

Sand över repad yta, med en bit av 2000-grit vått /torrt sandpapper fäst till ett block. Blöt sandpapper med vatten när du arbetar. Fortsätt att slipa tills skokräm eller tandkräm försvinner, indikerar scratch är även med den omgivande färgen.
7

Borsta bort eventuellt slipdamm, applicera sedan gnugga förening. Arbeta gnugga föreningen i början på längden, sedan gnugga fram och tillbaka över repan som förut. Jämna ut kanterna och gnugga ut repor. Fortsätt putsning tills hela området ser ut som färgen är helt nya. Ta bort överflödigt gnugga förening med en ren, mjuk trasa.
8

Ansök gnugga förening till nu jämnas området och polera. Använd cirkelrörelser och fram och tillbaka rörelser som behövs. Avsluta med en bra bil vax för att få fram glansen och skyddar lacken.
9

Fyll mycket djupa repor med kroppen förening. Maskera den repad yta, inklusive 2 eller 3 inches senaste felet. Applicera föreningen, med användning av en spatel av plast. Försök att göra ansökan ungefär i nivå med befintlig kroppsytan. Låt föreningen att torka enligt produktens instruktioner -. Typiskt 24 timmar
10

Sand den torkade kroppen föreningen och omgivningen med hjälp av 2000-slippapper som är fuktig. Fäst sandpapper till en träkloss och använda en fram och tillbaka rörelse för att jämna ut området med angränsande yta.
11

Applicera färgen till hela området som är maskerat av. Välj spruta primer för djupare repor som avslöjar ren metall eller bättringsfärg för ytligare repor. Följ primer med bättringsfärg på djupa repor. Vänta minst 30 minuter mellan lagren, lägga så många lager som behövs enligt scratch djup och färgintensitet.
12

Vänta minst 24 timmar innan du fortsätter att tvätta din nya bil och följa med en bra vax att försegla ytan och ta fram den nya bilen glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121783.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.