Hur man blandar in billack Patches

Bättringsfärg kan maskera viktiga varumärken, flisas färg eller repor från mindre olyckor, men hur väl din touch-up jobb ser beror på dina blandning färdigheter. Att lära sig att smälta in billack patchar kommer att spara pengar på dyra bilreparationer och professionella detaljer. Saker du behöver
vatten
Tvål
Bucket trasor
Cotton
tidningen
Maskeringstejp
Spray bättringsfärg
våtslippapper, 1500-grit och 2000 -grit
Cutting pasta
Visa fler instruktioner
1

tvätta bilen med varmt såpvatten, skura ned de drabbade områdena med en ren trasa. Om du inte tar sig tid att ta bort smuts på din bil innan du målar, kommer du aldrig att kunna korrekt blanda den nya färgen med det gamla. Torka bilen noggrant innan du fortsätter.
2

Mask eventuella områden som du inte ville ha målade med maskeringstejp och tidningar. Detta kan innefatta fönster och däck utöver oskadade områden av auto organ. För att blanda den nya färgen med den gamla, måla över en liten mängd av den oskadade området utöver det drabbade området. Tre extra inches bör tillåta dig att ordentligt blanda rockar tillsammans.
3

Spray bättringsfärg på de drabbade områdena i en färg som matchar bilens färg. Vänta den angivna flash tiden, vilket är den tid det tar för ett lager färg torka. En typisk blixt är 15 minuter. Efter ett lager har torkat, lägg en annan päls. Fortsätt lägga rockar på detta sätt tills du inte längre kan se det skadade området.
4

Låt färgen torka över natten.
5

Fyll en hink med vatten och blöta 1500-grit våtslippapper i hinken. Avlägsna våta sandpapper och slipa nymålad yta, som arbetar i långa drag. Låt inte området torka, du vill använda sandpapper till en slick våt yta. Så länge som sandpapper är blöt, bör du ha några problem att arbeta på detta sätt.
6

Skölj området och inspektera den med en ficklampa. Om du fortfarande ser en skillnad i färg färger eller om du ser färgskikt eller uppbyggd, upprepa våtslipning processen med 2.000-grit våtslippapper. Skölj området igen.
7

Rub skära klistra in den nymålade området med en ren trasa, som arbetar i små cirklar. Applicera så mycket av den skärande pastan som du behöver för att täcka området. Cutting klistra sand utanför ett litet skikt av färg och återställer glans till lack, detta steg kommer att smälta din gamla och nya färg tillsammans
8

Skölj av skärande pastan.. Den nya färgen kommer nu att vara omöjlig att skilja från den gamla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121426.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.