Vad man ska använda för att rengöra Foggy eller bleka strålkastare

Över tid kan strålkastarna blir dimmig eller bleknat från vägsalt, jorden, fläckar bugg och försämring av plasten. Dessutom kan fukt bakom linsen orsaka en dimmig utseende. Frågan kan tyckas vara kosmetiska. Men dimma eller bleka strålkastare minskar sikten genom att minska mängden ljus som tränger objektivet när strålkastarna är i bruk. När strålkastarna är nedtonade från smutsiga strålkastare linser, minskar denna synlighet och ökar risken för en olycka. Fakta

strålkastare linser som används för att vara gjorda av glas. Det var mycket lätt att rengöra och inte missfärgas. Det var dock svårt att skapa glaslinser för ständigt förändras strålkastare stilar. Plast har ersatt glaset som det material som används för strålkastarglasen. Det är lättare och kan formas i någon form behövs för aerodynamik och ständigt föränderliga stilar strålkastare. Dock är plast mer poröst än glas och absorberar smuts från vägen, fläckar från buggar och tjära gör att de ser dimmigt eller bleka. Dessutom kan exponering för solljus, såväl som värmen från strålkastare lökar, orsaka missfärgning av plasten.
Förtvätt

Använd varmt vatten med tvål på ett trasa för att mätta och skrubba Strålkastarglas. Skrubba bort alla buggar och andra marklevande som har anslutit sig till linsen. Om det finns tjära på linsen, använder mycket varmvatten för att mjuka upp och ta bort tjära. Använd inte en skrubbning eller slipdyna eftersom dessa kan bilda repor i plasten som kommer att vara svåra att ta bort. Torka väl och lägg ett lager vax.
Bakpulver eller Pimpsten

Ansök bakpulver eller pimpsten till en våt trasa och skrubba Strålkastarglas. Detta kommer att ta bort ett fint lager av den yttre ytan av den plast som kan ha blivit missfärgade från fläckar eller vägsalt. Denna metod är bäst för strålkastare som rengörs regelbundet och dimmigt eller bleka utseende är inte särskilt märkbar.
Wet Sand

Använd en 600 grit våtslippapper för att ta bort en djupare skikt av den yttre ytan av plasten för äldre strålkastare linser som inte har rengjorts ofta. Var noga med att hålla ytan blöt medan slipning och endast lätt tryck. Upprepa processen med 1.000 sandpapper och avsluta med 2000 grit våtslippapper. Det är mycket viktigt att hålla linsen våt medan slipning. Följ genom polering med bakpulver eller pimpsten. Torka väl och lägg ett lager vax.
Moisture
p Om det finns fukt bakom linsen, öppna huven på bilen och ta bort skruvarna som håller strålkastaren linsen på plats. Undvik att vidröra lampan. Oljor från dina händer kan orsaka att glödlampan att brista när den är i bruk och blir uppvärmd. Ta försiktigt bort plasten objektivet och rengör insidan med varmt tvålvatten. Var noga med att Strålkastarglas är helt torr innan du byter över strålkastaren.
Förebyggande /Lösning

Rengör strålkastarna med bakpulver eller pimpsten varje gång man tvättar bilen. Detta kommer kontinuerligt att ta bort ett tunt lager av den yttre ytan av strålkastare linsen så att de aldrig ser ut att vara dimmigt, bleka eller missfärgade. Applicera ett lager vax efter rengöring för att åstadkomma en barriär för att förhindra insekter, tjära och väg smuts att tränga in i plasten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121098.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.