Bilinteriör Rengöring Tips

Det är viktigt att hålla bilen ren interiör. Först och främst, det är förmodligen där du tillbringar mycket av din tid, kör till och från jobbet, springa ärenden och reser. En ren, detaljerad inredning är trevlig plats att vara. En välskött interiör kan också bidra till en väl fungerande bil. Smuts och damm kan komma in i ventiler och elektroniska växlar, vilket kan orsaka problem. En ren interiör kommer också att göra din bil lättare att sälja, bör denna gången någonsin kommit. Korrekt dammsuga och rengöra mattan

När du dammsuger bilens interiör, ta bort golvmattor. Skaka ut mattorna och sedan dammsuga dem grundligt. Dammsug golvet, och sedan flytta sätena framåt och bakåt så mycket som möjligt så att du kan rengöra under sätena. Använd tunna munstycken bilagor att dammsuga svåra att nå områden mellan sätena 'botten och rygg och skrymslen golvmunstyckena. Om din matta är verkligen smutsiga och färgade, kan du hyra en ångtvätt för att rengöra mattan eller använd en spray-on mattan renare för att ta bort lukt och fläckar.
Klädsel Cleaner

Oavsett din inredning är tyg, vinyl eller läder, kan ytan omfattas vanligen av någon skrubbning. Om du har en trasa interiör, använd ett hushåll, spray-on tyg renare och en styv borste för att ta bort fläckar och eliminera lukter. För läder, använder en speciell läder balsam och renare att hålla lädret fuktig och ser nya. Om din läder torkas och sprickbildning, använd en läder vitaliserande produkt som Leatherique (se Resurser) för att återställa smidighet till lädret. Glöm inte att ansöka Armor All eventuella plast trim bitar som täcker sätena, kontroller och bilbälte hårdvara.
Hårda ytor

Använd ett hushåll renare eller något liknande Simple Green att skrubba områden såsom mugghållare och askfat, som tenderar att bygga upp smuts. Efter de plastytor är rena, använda Armor All eller vinyl Protectant att återställa glans. Spraya det på några plastytor, och sedan torka bort det med en ren, torr trasa. För att rengöra områden som luftkonditionering och ventiler värmare, vakuum med en borste, och sedan slå ett enda skikt av en trasa runt spetsen av en platt skruvmejsel och dra den mellan ventilationer med Armor All.

Glas och mätare

Efter att du har rengjort streck och områden som är svåra vinyl eller plast, använd fönsterputs på insidan av fönstren. Rengör även nederkanten av vindrutan där den möter instrumentbrädan. Använd fönsterputs på glaset eller plasten som täcker spårvidd kluster eller mätare och stereo ansiktet, om det är genomskinlig plast. Torka sedan bort närliggande områden som kan ha fått overspray från fönsterputs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121291.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.