2002 Ford E150 Van dörrlås Felsökning

Den 2002 Ford E150 van är ett oskrivet blad i Ford flottan. Du kan beställa en kal van med liten eller ingen invändig uppgraderingar förutom sätena och kontroller förare, hela vägen till en fullt utrustad som en mobil arbetsstation, en rekreation fordon eller valfritt antal andra syften. Oavsett om du använder din E150 för arbete, lek eller båda, hålla van säkra är en nödvändighet. Motordrivna Problem

E150 kan beställas med antingen manuell eller makt lås, var posera sin egen unika uppsättning av felsökning. Om du har dåligt fungerande makt lås, måste du kontrollera att säkringen inte blåses arbetar låsknapp ordentligt och låsaktivator är inte fel. När du trycker ner på låsknappen, hör du ett ljud innanför dörren? Om inte, så kan omkopplaren vara dålig. Försök byta ut den mot en annan switch för att se om du har mer positiva resultat. Om du hör inget buller, eller ingenting ändras när du byter ut växeln, kommer nästa misstänkte vara låsaktivator. Ta bort dörrpanelen för att komma till låsaktivator. Inspektera hur det reagerar på signalen från dörrkontakt. Om den reagerar visuellt eller hörbart, men misslyckas med att driva stången uppåt, byt ut den.

Om problemet inte ligger med någon av dessa komponenter, inspektera dörrlåset och vevstakarna som överför rörelsen från ställdon till spärren.
mekaniska problem
p Om du har manuella lås, kommer problemet troligen hittas i en trasig spärr eller bundna stavar lås innanför dörren. Hursomhelst, ta dörren isär för att ta reda på. De lås stavar överföra vridmomentet från vrida nyckeln ner till spärren, vilket i sin tur låser eller låser upp beroende på positionen av stången. Ibland kan stången lossnar spärren och binder på något eller snedvrida över tiden om för mycket kraft rutinmässigt appliceras på låset.
Tumbler

I fall av äldre skåpbilar som har sett en hel del viktiga post, kan låset tumlaren sig vara den skyldige, men du vet att om det inte blir lätt när rätt nyckel sätts. Detta kan också vara ett tecken på en böjd stav eller beslagtagits spärren, så i båda fallen, måste du ta bort dörrpanelen och inspektera det.

En kontrollampa tecken på låsspärr slitage är villkoret för din nyckel själv. Varje gång dina viktigaste rör sig över stiften inuti en låsspärr, är en liten del av nyckeln och tumlaren skrapas bort. Det kan ta några tusen användningsområden innan du kan visuellt märka något, men efter en tid, kommer nyckeln börjar förlora sin silverfärg på nedskärningar och börja visa ett mer mässing färg. Du kommer också att märka de skurna kanterna slits ner. Tyvärr är detta samma slitage som inträffar inom din låsspärr och kommer så småningom att leda till tumlaren misslyckande. Oftare än inte, misslyckas tändningen tumlaren första, som vikten av nyckeln, nyckelring och allt annat du har fäst den drar på torktumlaren under körning, multiplicera graden av slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121340.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.