Hur återställa en sliten svart gummistötdämpare

Solljus och hårda väderförhållanden är till skada för gummi stötfångare på bilar och lastbilar. Gummilister kommer också i kontakt med smuts, skräp och kemikalier från vägen. Som gummi åldras, stelnar det och förlorar sin smörjning och flexibilitet. Slutresultatet är en bleka stötfångare som ser slitna och är benägen att spricka. Rengöring och återställa gummidämpare på din bil inte bara förbättrar sitt utseende, det hjälper också stötfångaren behålla sin ursprungliga styrka. Saker du behöver
Bucket
Sponge
trädgårdsslang
Handduk
400 och 600 grit sandpapper
Sprayflaska
Gummi färgämne och skyddsmedel
Visa mer Instruktioner
1

Fyll en hink med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel. Blöt en svamp i blandningen och tvätta stötfångaren för att ta bort all smuts och skräp.
2

Skölj rikligt med en trädgårdsslang för att avlägsna alla tvålrester. Torka stötfångaren med en handduk och låt den helt lufttorka.
3

våt sand grov områden i stötfångaren. Fyll en sprayflaska med vatten. Spraya rikligt med vatten och sedan våt sand det med 400 sandpapper. Våtslipning förhindrar slipdamm. Inspektera stötfångaren och upprepa slipning förfarandet med 600 grit sandpapper. Låt stötfångaren för att torka.
4

återställa och skydda den svarta färgen på stötfångaren med en gummi trim färgämne och skyddsmedel. Gummi trim färgämnen såsom alltid svart och Bumper och Trim Black finns på bildelar butiker. Dessa färgämnen återställa den svarta färg och bildar en skyddande beläggning mot UV-strålar. Trim färgämnen kommit med en skum pad applikatorspets och är lätt att applicera jämnt och jämnt. När färgen appliceras, låt stötfångaren torka i 20 minuter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121766.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.